2017. december 8., péntek

Elő a kanalakkal

Eszméletlen gyorsasággal közeledik a Karácsony. Meg akartam osztani pár kedvenc receptemet ihletődés gyanánt a Facebook oldalon, de szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy az utóbbi idők legjobbjai nincsenek is fent a blogon, csak a Kifőztükben. Ott meg ugye nincsenek fent a szénhidrát adatok, ami azért nem mindegy. Bár elmondhatnám, hogy becsülettel tartom most is a diétát. De nem akarok hazudni, gyakran lecsúszik egy-egy bolti túrós táska. De azért ha főzök vagy sütök, az továbbra is mindig a megfelelő alapanyagokból készül. Csak hát mostanában 5 másodpercet, ha bír Prüccs felügyelet nélkül, így a konyhai tevékenykedés arra az időre korlátozódik, mikor felcsapom a hátamra, de akkor is folyton helyet kell változtatni, hogy történjen valami, különben a megmaradt hajamat is kitépi. Így a főzés is kizárva többnyire, örülök, ha mosogatni jut időm, meg az ő kajáját elkészíteni. Ő bezzeg nagyon finomakat eszik. :)
Szóval erőt vettem magamon és gyorsan felrakok egy receptet. Őszintén szólva nehéz volt választani a sok várakozó közül, de most valahogy ezt kanalaznám a legszívesebben. :) Egyébként pillanatok alatt elkészíthető, szóval elő a kanalakkal és hajrá! :)

A  recept megjelent a Kifőztük online gasztromagazinban is.

Gesztenyés-csokoládés pohárkrém 


Hozzávalók 4 nagyobb vagy 8 kisebb adaghoz
a gesztenyés réteghez:
12,5 dkg Maroni gyorsfagyasztott natúr gesztenye
1,25 dl habtejszín
2 dkg nyírfaporcukor
a csokoládés réteghez:
10 dkg étcsokoládé (80% kakaótartalmú vagy diabetikus)
75 ml habtejszín
a tetejére:
2 dl habtejszín
1,5 dkg nyírfaporcukor
cukrozatlan kakaópor

A csokoládés réteghez a tejszínt forráspontig hevítjük, beletördeljük a csokoládét. 5 percig állni hagyjuk, majd alaposan elkeverjük. Felhasználásig szoba-hőmérsékletűre hűtjük. A gesztenyés réteghez lágy habbá verjük a tejszínt, majd elvegyítjük az áttört gesztenyével és a nyírfaporcukorral. A felső réteghez a tejszínt a nyírfaporcukorral kemény habbá verjük.
A poharakban eloszlatjuk a gesztenyés krémet, erre kerül a csokoládékrém, legvégül a tejszínhab, amit megszórunk kakaóporral.

CH tartalom: 12 g CH/fő
Kalóriatartalom: 260 kcal/fő
(8 kisebb adagra számolva - a képen a poharakban 4 adagos mennyiség látható)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...