2011. szeptember 7., szerda

Antiszociális

Ma nem az a nap van, amikor túlságosan kommunikálni lenne kedvem. Legalábbis nem az az este. Főzés közben szerencsére nem kell senkivel sem beszélni. Néha ezért is szeretem. De azért csak néha. Ez egy ilyen este.
Jöjjön a recept:

Csirkemell sült paprika mártással


Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 4 szál újhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1/2 tk szárított rozmaring
- 2 dl tejszín
- 1 dl fehérbor (helyettesíthető zöldségalaplével)
- só, bors, olívaolaj
-18 dkg basmati rizs

A csirkemelleket megtisztítjuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon kisütjük majd félretesszük. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát 3-4 centis darabokra vágjuk, a lilahagymát pedig először félbe, majd szeletekre vágjuk. Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd rádobjuk a zöldségeket, magas lángos pár percig pirítjuk, amíg odakap egy picit, majd felöntjük a fehérborral (magas lángon hagyva), sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a fűszereket,és miután elforrt a bor még pár percig tovább sütjük. Ekkor levesszük a tűzről, és a zöldségek egyharamadát botmixerrel összeturmixoljuk 1 dl tejszínnel (lehet az egész mennyiséget is, de én látványosabbnak ítéltem a paprikaszeleteket), majd a serpenyőt visszatesszük a tűzre, ráöntjük az összeturmixolt pépet (nem baj, ha picit darabos maradt), hozzáadjuk a maradék 1 dl tejszínt, 1-2 percig felfőzzük és kész is.
A körethez vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. (a képen krumplipürével van, mivel ezt még diétázás előtt készítettem, de azóta nem egyem krumplipürét, így ezta receptet rizzsel szoktam készíteni)

CH tartalom: 43 g CH/fő
Kalóriatartalom: 500 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...