Néha azért mégis elfog a vágy, hogy vacsorázzunk rendesen. Ennek egyik bevált és lassan tradicionális formája nálunk a sajtvacsora. Nem épp a legdiétásabb, de finom. Szoktam venni a boltban 4-5 féle sajtot, vegyesen lágy illetve kemény fajtákat, azokat belevagdosom egy tálba, bele a fogpiszkáló, firss kennyér, és kész is. Nagyon szeretjük. Főleg bor mellé. :)
Néha előkerül persze hozzá kísérőként az olajbogyó. És ezúttal kicsit meg is bolondítottam. Energiabefektetést egyáltalán nem igényel, de megéri. Finom, és pikáns. Előételnek is kiváló.
Rozmaringos pácolt olívabogyó
- 15 dkg fekete olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- 1 kis szárított chili (opcionális)
- 1 tk friss apríttott rozmaring
- 1 tk vörösborecet
- 1 ek olívaolaj
Semmi mást nem kell tenni, csak a hozzávalókat elkeverjük az olívaolajban és beleforgatjuk az olajbogyókat. Egyedül annyival kell számolni, hogy hagyjunk neki legalább 4 órát állni a hűtőben. Ha van rá energiánk, egyszer kétszer rázzuk át a tálkában az olajbogyókat közben, de e nélkül is szépen átveszi az ízeket.
CH tartalom: 10 g CH/teljes adag
Kalóriatartalom: 443 kcal/teljes adag
Forrás (módosításokkal): 500 finom falat c. szakácskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése