2012. április 8., vasárnap

Vendégeknek ideális

Úgy döntöttem, hogy a Húsvétra való tekintettel előhalászok egy régi receptet, talán az első főztöm, amihez fotó is készült - ennek megfelelően nem túl impozáns, és nem is túl informatív. :) Ellenben az étel tökéletes, ha vendégeket várunk, ráadásul tradicionálisabb is, mint általában a hétköznapi főztjeim. Nem véletlen, hogy én is a szülőknek készítettem, mikor vendégségbe jöttek. :) Az egyetlen nehézsége a receptnek, hogy kell hozzá egy hatalmas jénai / római tál / kacsasütő edény.
Nagyon szeretem ezt a receptet, mivel a lassú sörben párolva sütés miatt olyan omlós lesz a csirke, hogy alig lehet a végén kiszedni, és ez így jó. :)

Falusi csirkerakottas



Hozzávalók 4 személyre:
- 2 csirkemellfilé
- 2 csirke alsócomb
- 2 csirke felsőcomb
- 1 kg burgonya
- 20 dkg szalonna
- 20 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl sör
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 2 babérlevél
- 3 dkg vaj
- só, bors

A burgonyát és a répát felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk vagy felszeleteljük. A római tál / fedeles sütőedény aljára egy réteg krumplit helyezünk, amit sózunk, borsozunk, majd rátesszük a rozmaring és kakukkfű ágakat, valamint a babérleveleket.
Ráfektetjük a húsdarabokat, sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a szalonnát, vöröshagymát és sárgarépát.
Zsindelyszerűen lefedjük a krumplival, meglocsoljuk a sörrel, majd olvasztott vajjal megkenjük.
Rátesszük a fedőt és 150 fokon (légkeveréses sütő) sütjük 2 órán át, majd levesszük a fedőt és még fél órán át sütjük, amíg a teteje megpirul.

CH tartalom: 47 g CH/fő
Kalóriatartalom: 696 kcal/fő

Forrás): Legjobb receptek: Csirke c. szakácskönyvből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...