Az ebédfőzés menütervezését három napja próbálom végiggondolni. Vajon a meleg miatt-e, de ihletem nem sok van, úgyis az lesz megint, hogy nekilátok, aztán kisül belőle valami. :)
Cserébe viszont hozok egy nagyon jó kis nyáresti salátát. Hasonlókat mi sokat eszünk nyáron, tervezést nem igazán igényel, csak sok finom friss zöldséget. És mivel kenyeret nem akartunk enni hozzá, a szükséges szénhidrátbevitelt egy kis kukoricával és csicseriborsóval pótoltam ki. Egy szelet sült csirkemellet beleaprítva tökéletes ebéd is.
Csicseriborsós-kukoricás vegyes saláta
- 2 nagyobb sárgarépa (hasznosított része kb. 150 g)
- 400 g csicseriborsó (1 konzerv)
- 160 g saláta
- 1 csokor újhagyma (hasznosított része kb. 65 g)
- 300 g főtt kukorica
- 2 kisebb kápia paprika (hasznosított része kb. 100 g)
- 250 g koktélparadicsom
- 1 ek fehérborecet
- 4 ek olívaolaj
- 2 púpos tk magos dijoni mustár
- 1 tk méz
- só, bors
A sárgarépát lereszeljük, a csicseriborsóról leöntjük a levet és leöblítjük, a salátát összetépkedjük, az újhagymát felkarikázzuk. A paprikát felcsíkozzuk, a koktélparadicsomot félbe vágjuk. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, majd minden hozzávalót egy nagy tálban összekeverünk és fél órát állni hagyjuk. Tálalhatjuk is.
CH tartalom: 1 adag30 g CH-t tartalmaz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése