2013. december 8., vasárnap

Ezen is túl vagyunk

Azt hiszem, nem kiabálom el a dolgot, ha azt mondom, ebben az évben a legnehezebb hetet letudtam végre. Ennek megfelelően alig látok a fáradtságtól, hiába a délutáni alvás, a szemeimnek úgy tűnik, hosszabb idő kell a regenerálódásoz. De sikeresen túl vagyunk ezen a héten, ezt megünneplendő pedig de úgy döntöttem, hozok ma estére még egy egyszerű kis receptet, a fáradtság ellenére is. :)
Méghozzá egy levest hozok, egyik téli kedvencemet, a sütőtök krémlevest. Nem tudom megunni. Sokféle fűszerezéssel, sokféle variációban készítettem már és mindenhogy imádom. :) Ez most zsályás, tejszínes, pikáns és krémes. Hjajj, bár lenne itthon sütőtök, hogy megfőzhetném holnapra.

Zsályás sütőtökkrémleves


- 1 kg sütőtök (megtisztított állapotban mérve)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma (kb. 12 dkg)
 - 3 gerezd fokhagyma (kb. 15 g)
- 1,5 + 0,5 dl tejszín
- 10-12 zsályalevél
- 1-2 kis szárított chili (ízlés szerint)
- só, bors, olívaolaj

A sütőtököt megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Két evőkanálnyi olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd legvégül a sütőtököt is. Nagy lángon picit hagyjuk a sütőtökkockákat megpirulni, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. egyujjnyira elfedje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon puhára főzzük a sütőtököt (kb. 20 perc alatt). Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a 1,5 dl tejszínt, összemelegítjük, ha kell, még fűszerezzük, ha esetleg túl sűrű, adhatunk hozzá még vizet. Tálaláskor tejszínt csorgatunk bele egy kanálból és zsályával díszíthetjük.

CH tartalom:6 főre elosztva ezt a mennyiséget 1 adag 31,5 g CH-t tartalmaz, (ebből 1,7 g gyors CH)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...