2015. március 24., kedd

A teli hűtő

Szombaton úgy feltankoltam a hűtőt, hogy komoly logisztikai feladat volt minden belesuvasztani, igazából szép kis kirakóst építettem a polcokon. Mára, kedd estére, még mindig dugig van, bár már csomó mindent kiettünk belőle. :) Tudom, ez biztos furán hangzik de egyszerűen megnyugszom, ha kinyitom a hűtőt, és látom hogy tele van. Tele van lehetőségekkel, hogy főzzek valami finomat, és tökéletesen tarthassam a diétát is. A mai 10 perces vacsorám például expressz lepénykenyér volt friss salátával uborkából, retekből, paradicsomból, zöldsalátából, retekcsírából, joghurtos öntettel. Pont a minap bosszankodtam egyébként miatta, hogy rengeteg ilyen salátát készítek, de mivel ezeket mindig vacsorára csinálom, sosem kerülnek fel a blogra, mert este már nem tudok fotózni. :/
És már kel a kenyér is, csak azt kellene kitalálnom, hogy mit főzzek holnap ebédre. A bőség zavara a hűtőben sorakozó alapanyagokból. :)

Valamiért kivételesen desszert receptből vár sok a blogra, így most azt hozok. Bár tudom, az igazi banánkenyér szezon télen van, de azért lehet ezt még márciusban is sütni. Főleg, ha csokis. ;)
A fotókért elnézést, még mindig nem tudok normálisan csokoládés süteményt fotózni, főleg nem reggeli szürkületi fényben. :(

Csokoládés-diós banánkenyér


Hozzávalók 18 szelethez, 11 x 23 cm-es formához
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg nyírfacukor
- 2 érett banán
- 5 dkg 70%-os kakaótartalmú vagy diabetikus étcsokoládé
- 5 dkg dió
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só

A tojást kézi mixer segítségével kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a sütőporral és a sóval elvegyített liszteket. A tésztában elvegyítjük a villával pépesített banánt, valamint a durvára aprított diót és csokoládét. A kivajazott és lisztezett sütőformába simítjuk, és 170 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük.

CH tartalom: 14 g CH/szelet (ebből 3 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 147 kcal/szelet


3 megjegyzés:

  1. Szia!

    A banán nem nagyon tiltólistás? :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Vitát nem szeretnék szítani, van, aki valóban tiltólistásnak tartja. Ezt azonban azért szokták mondani, mert nagyon magas a cukortartalma, és nehéz lenne csak néhány karika banánt enni, meg nem is jó, ha egy fél banán teszi csak ki az uzsonnát például. De gondolj arra, hogy a magas kakaótartalmú étcskoládét is engedélyezik időnként, pedig abban cukor van, ami pedig tényleg "tiltólistás".
      Esetünkben egy szelet sütiben 1/9-ed banán van csak, olyan, ha ezt beépíted a diétába, nem lesz bajd belőle. Szóval nem szabad minden héten ezt sütni (főleg hogy a banán mellett csok is van benne), de néha lehet. :)

      Törlés
  2. Kedves Flamcsi! Már sokszor készítettem ezt a banánkenyeret a recepted alapján, de az első alkalom óta az a gondolat foglalkoztat, hogy nem felejtetted ki a receptből a kakaóport? Csoki hozzáadása mellett nem lesz ilyen színe a tésztának. Ettől függetlenül mi imádjuk, én mandulával és asztalt áfonyaval készítem leggyakrabban. Köszönjük! Eszter

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...