2015. március 22., vasárnap

Kímélő vacsorának

Az utóbb időben igyekszem egyre többet sportolni. De mivel a munka és a napi teendők mennyisége nem lett kevesebb, ezért általában csak késő este jutok el a mozgásig. Ilyenkor próbálok úgy sakkozni a vacsorával, hogy kitolom a sport utánra, vagy esetleg megfelezem, bár ez nem ideális, tudom. Viszont amit egyértelműen észrevettem magamon, hogy mozgás után automatikusan a könnyű és egészséges kajákra vágyom. Ilyenkor például ritkán kívánok húst, annál jobban vágyom viszont friss zöldségekre.
No nem kell azt gondolni, hogy vegetáriánus leszek. Hisz mondjuk egy egész napos túra után egy fél disznót is fel tudnék falni. De az ilyen esti órákban végzett itthoni tornák, vagy a tollas után azonban kifejezetten egészséges, gyomorkímélő kajákra vágyom.

Ez a recept is egy ilyen. Amiért különösen szeretem, mert a rizs este kevésbé terheli meg a gyomromat, mint a teljes kiőrlésű kenyér, amit pedig általában a salátához szoktunk fogyasztani.

A recept a Kifőztük magazinban jelent meg a Bioháló támogatásával.

Csírás, pirított diós rizs


Hozzávalók 2 személyre
- 8 dkg basmati rizs
- 3 dkg vegyes csíra (pl.: hagyma, retek)
- 4 dkg dió
- 1,5-2 dl húsleves
- olívaolaj

Egy vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A csírával együtt a rizshez keverjük.
Fogyaszthatjuk főételként magában vagy köretként is.

CH tartalom: 33 g CH/fő (fontos, hogy ha búzacsírát használunk, számoljunk annak magasabb szénhidrát tartalmával is)
Kalóriatartalom: 362 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...