2012. szeptember 18., kedd

Recept, ami nem is az

Valamelyik nap lefotóztam a tízóraimat. Ennek oka ezúttal nem az volt, hogy megosszak egy csudajó receptet, hiszen ezt nem is hívhatnám igazán receptnek. A diéta miatt azonban nem árt megjegyezni (nekem sem, az arányok miatt), hátha így másokkal is megszerettethet a zabpehely. Ideális módja ugyanis annak, hogy hogyan csempésszünk egészséges hozzávalókat valakinek az étrendjébe, ha az illető nem szereti az újdonságokat.
Példának okáért Uramparancsolóm is mindig nevet rajtam, ha a joghurtomba zabpelyhet keverek. Neki ez inkább madárkaja, már ahogy ő hívja. Ellenben fontos rostforrás. És én az ízét is imádom. A diétámnál pedig ideális alapja a tízórainak, hisz  2 evőkanálnyi zabpehely kiteszi a szükséges 10 g lassú CH-t. Nade visszatérve a finnyásakhoz: ebben az almás keverékben az alma dominál, épp ezért  a zabpelyhet szinte nem is érezni. Ellenben a fahéjas édes almát ki ne imádná? Nekem minden esetre ez verhetetlenül a kedvencem. :)

Almás zabpehely avagy zabpelyhes alma



- 2 csapott ek zabpehely (14 g)
- 1 közepes méretű alma (megpucolt állapotában 140 g)
- csipet fahéj
- 1 tk eritrit (nem diétázóknak nádcukor) - ízlés szerint kihagyható
- citromlé

A zabpelyhet egy tálkába tesszük és annyi langyos vizet engedünk rá, ami éppen ellepi. 5 percig hagyjuk állni, hogy beszívja a nedvességet és megpuhuljon. Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Végül összekeverjük a zabpelyhet az almával, fahéjjal és cukorral ízesítjük és kész is.

CH tartalom: 20 g CH - 10 g lassú és 10 g gyors CH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...