2015. augusztus 20., csütörtök

Marharagu másképp

Elég ritkán készítek marhahúst. Ennek az oka távolról sem abban keresendő, hogy ne szeretném a marhát, mert pedig jaj, nagyon szeretem. Csak hát nem túl könnyű a gyomornak, épp ezért csak ritkán készítek, akkor viszont olyan formában szeretem, ha jó omlósra van párolva. Na ez a ragu éppen ilyen. A szójaszósznak köszönhetően a marha sokkal könnyebben puhul. Tudom, elég sokféle fűszer kell bele, de elég, ha csak egyszer rászánjuk az időt és egy ázsiai boltban bevásárolunk, és utána nagyon sokáig főzhetünk belőlük. Higgyétek el, megéri. Persze friss ázsiai citromfűvel lenne az igazi, de ahhoz én sem jutottam, csak szárítotthoz.

Kínai gyömbéres marharagu tésztával


Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg marhahús
10 dkg woktészta (teljes kiőrlésű vagy durumlisztes)
3 cm friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál szójaszósz (cukormentes)
1 evőkanál szárított korianderlevél (ha kapunk frisset, helyettesítsük azzal)
1 teáskanál szárított ázsiai citromfű
1/2 fahéjrúd
1 csillagánizs
1 teáskanál szecsuani bors
1 teáskanál édesköménymag
1/4 piros csili (ízlés szerint lehet több is)
3,5 dl víz vagy alaplé
kókuszzsír
a tálaláshoz:
csilipaprika
korianderzöld

A fokhagymát, a gyömbért, az édesköménymagot, a csilit, a szecsuani borsot és a citromfüvet mozsárban vagy konyhai aprítógéppel pépessé őröljük. Lefedhető serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, és 1 percig pirítjuk rajta a fűszerpépet. Hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott marhahúst, és megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, elvegyítjük a korianderlevéllel, a fahéjjal, a csillagánizzsal, a szójaszósszal, és forrástól számítva 1-1,5 órán át főzzük, amíg a hús meg nem puhul, és a lé be nem sűrűsödik. Miután kész, eltávolítjuk a fahéjrudat és az ánizst.
A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük. Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük, aprított csilivel és korianderlevéllel hintjük meg.

CH tartalom: 43 g/fő
Kalóriatartalom: 533 kcal/fő





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...