2015. augusztus 18., kedd

Paprikát paprikával

Imádom a kápia paprikát. Amúgy nem vagyok egy nagy paprikás, régebben a klasszikus tv paprikát kifejezetten nem szerettem. A kaliforniaival hamarabb megbarátkoztam, de az elmúlt évek nagy kedvenc a kápia. Annyira sokoldalúan lehet használni, sütve pedig, egyszerűen nem tudok betelni vele. Épp ezért imádok paprikakrémet készíteni. A gond csak az vele,hogy mivel télen elég satnyák a paprikák és szemtelenül drága is, így csak nyáron lehet igazán finomat készíteni. Most még tele van vele a piac, így hajrá, vegyétek és készítsétek el ezt a rendkívül egyszerű paprikakrémet. Kenyérre, reggelinek, vagy pitával mártogatósként vendégeknek, bárhogy megállja a helyét. Ez egy enyhe fűszerezésű változat.

A csíráért köszönet a Biohálónak, a recpet a Kifőztükben is megjelent.

Sültpaprika-krém brokkolicsírával


Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg kicsumázott kápia vagy kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- brokkolicsíra

A paprikát felszeleteljük, alufóliával bélelt tepsire helyezzük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olajjal. Mellé dobjuk héjastul a fokhagymát is. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük, amíg megfeketedik a paprika héja. Ekkor az alufóliába zárjuk, 10-15 percet pihentetjük. Óvatosan lehúzzuk a héjat a paprikahúsról, a fokhagyma belsejét kinyomjuk, hozzátesszük, és a római köménnyel együtt botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Brokkolicsírával tálaljuk.

CH tartalom: 4 g CH/fő
Kalóriatartalom: 61 kcal/fő




2 megjegyzés:

  1. Kipróbálom, jól hangzik.Ha az elkészített krémet forrón forró üvegbe töltöd, forró vízből kivett csavaros tetővel zárod, fejr eállítod és száraz dunsztba teszed nyugodtan elteheted télire is, én ha ízlik fogok belőle így készíteni több üveggel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó ötlet! Én a padliszánkrémet szoktam így eltenni, de ezt is kipróbálom, ha lesz időm a hétvégén. Köszönöm a tippet! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...