2015. augusztus 21., péntek

Póktalanítás

Ha jellemeznem kellene az elmúlt két napomat egy szóval, minden bizonnyal ez lenne: póktalanítás. Én nem tudom, hogyan lehet egy belvárosi lakásban ennyi pók. És hogy elég elmenni két hét szabadságra, és kész az invázió. Na jó, oké, előtte sem volt tökéletes tisztaság a lakásban. De azért vannak fokozatok. A mostani állapot mindenen túltett. Mikor hazaértünk nyaralásból, és még a locsolókannáról (amit édesanyám locsoláshoz rendszeresen használt távollétünk alatt) is egy szép méretes példány pislogott rám az összes szemével.Úgyhogy mire is használhatnám fel a 4 napos hétvégét, mint nagytakarításra. Tudom, ciki, de azt hiszem, annyit porszívóztam, hogy feltörte a tenyeremet a nyele. :)

Receptből egy finom laktató levest hozok. Szénhidrát tekintetében ki is teszi az ebéd nagy részét, épp ezért én jellemzően munkába szoktam vinni, főleg, ha húsmentes napot tartok. Így mellé már nem kell sokat enni.

A recept a Kifőztükben is megjelent, a Bijó támogatásával. 

Paradicsomleves hüvelyesekkel, spanyolosan


Hozzávalók 4 személyre
- 1 konzervparadicsom (40 dkg)
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1,2-1,5 l víz
- 1 konzerv-csicseriborsó (40 dkg)
- 15 dkg fagyasztott zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt, őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 2 babérlevél
- só
- (olíva)olaj vagy kókuszzsír

A kétféle hagymát felaprítjuk, a sárgarépát karikákra vágjuk. A hagymákat kevés zsiradékon megsütjük, elvegyítjük a római köménnyel, a pirospaprikával, 1 perc múlva pedig a sárgarépával. További 1-2 percig pirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a babérlevelet, és felöntjük a vízzel. Sózzuk, forrástól számítva 15 percig főzzük. Ekkor – a babérlevél eltávolítását követően – a felét botmixerrel turmixoljuk, majd az összes leveshez adjuk a hüvelyeseket. Forrástól számított újabb 5 perc alatt (vagy amíg megfőnek a zöldségek) készre főzzük.

CH tartalom: 31 g CH/fő
Kalóriatartalom: 218 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...