No, sebaj. Már csak 4 nap és irány a pihenés. És a héten talán már sütőm is lesz. Sőt, már van ágyunk is (ennek a történetét majd egy frissebb pillanatomban leírom még). :)
Szóval, irány mindjárt a kád és aztán az ágyikó. Ennek megfeledően egy rövid receptet hozok. Igaz, ezt már egy-két hónapja főztem valójában, de ma is hasonló készült. Azzal a különbséggel, hogy már szalonna sem volt itthon. :)
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Szalonnás-gombás tészta
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg durum spagetti
35 dkg barna csiperke
15 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
1,5 evőkanál frissen aprított bazsalikom
őrölt bors
só
(olíva)olaj
A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Leöblítjük és leszűrjük úgy, hogy a főzővízből 1 bögrényit felfogunk.
A megtisztított hagymákat felaprítjuk, a gombát felszeleteljük. A csíkokra vágott szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, hozzáadjuk a hagymákat, és addig pirítjuk – kb. 5 percig –, amíg a szalonna pörcösödni nem kezd. Beletesszük a gombát, és időnként megkeverve, közepes lángon megsütjük. Adunk hozzá 1 merőkanálnyit a tészta főzővizéből, felöntjük a tejszínnel, borssal és a bazsalikommal ízesítjük (só a szalonna miatt már nem kell hozzá). Addig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Közvetlenül tálalás előtt elvegyítjük a tésztával.
CH tartalom: 42 g CH/fő
Kalóriatartalom: 496 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése