2015. december 27., vasárnap

Karácsonyi menü 2 (desszert)

Igaz, ez a recept a karácsonyi menühöz került, de igazából szerintem azt a címet is kaphatná, hogy a vésztartalék vendágváró expressz csokitorta. Ugyanis az. :) Félelmetesen gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni, és még látványos is. De ha nincs időnk pepecselni és kis kupacokba nyomkodni a krémet a tetején, csak kenjük meg vele a torta tetejét, esetleg szórjuk meg szeletelt mandulával és már kész is. :)

Az idei karácsonyi menü így áll össze:
Gyömbéres sárgarépa krémleves - 9 g CH
Rozmaringos kacsamell rakott gyökérzöldségekkel - 26 g CH
Egyszerű csokoládétorta - 11 g CH

Egyszerű csokoládétorta


Hozzávalók 12 szelethez
a piskótához:
- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 5 dkg kakaópor
- 6 dkg nyírfacukor
- 6 dkg nyírfaporcukor
- 12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 3 tojás
- 3 evőkanál víz
- 1 teáskanál sütőpor
a krémhez:
- 1,5 dl habtejszín
- 15 dkg legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé (vagy diabetikus étcsokoládé)
a díszítéshez:
kakaópor

A piskótához kézi mixerrel kihabosítjuk a vajat a cukrokkal. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral és kakaóporral elvegyített liszteket. A masszát kivajazott piteformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt felhevítjük (de nem forraljuk fel), és beletördeljük a csokoládét. 5 percig állni hagyjuk, majd elkeverjük; sűrű krémet kell kapnunk. Kihűtjük, nyomózsákba töltjük, és kis halmokat formálva díszítjük vele a torta tetejét. Kakaóporral megszórva tálaljuk.

CH tartalom: 11 g CH/fő
Kalóriatartalom: 159 kcal/fő







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...