Nálunk járt a Mikulás. (Az étkezőasztaltól ugyanis, ahol ültem, az előszobába lehet látni.) Az előszoba ablakban ott volt a kis bokacsizmám (Mikulás úr fejlődik, pár éve még a lila magassarkúmba hozta a finomságokat). És mi volt a csizmában? Mandarin. Ezzel még nem mondtam semmi meglepőt. Azonban az egyikben, a mandarin helyett, mi volt? A brokkoli.
Mikor megkérdeztem az én Télepómat (persze csak azután, hogy könnyesre nevettem magam), hogy ugyan árulja már el, miért a brokkoli, azt a választ kaptam, "mert jól nézett ki".
Mi is mondhatnék? Leleményes egy Uram van. :)
És ha már brokkoliról van szó, borkkolis receptet hozok. Sütőtökkel. Imádom ezt a két zöldséget együtt, sokféle variációban készítettem már. Ez most egy saláta, lehet mellé natúr csirkemellet is sütni, de nekem a kecskesajt miatt elég laktató volt magában is.
Saláta sütőtökkel, brokkolival, kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg sütőtökhús
25 dkg brokkoli
10 dkg lágy kecskesajt
8 dkg bébispenót
2 evőkanál szezámmag
3 dkg lucernacsíra
2 evőkanál olívaolaj
A sütőtököt nagyobb kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Még forrón beleforgatjuk a szezámmagba. Ha langyosra hűltek, összeforgatjuk a spenóttal, a csírával és a kockára vágott kecskesajttal. A maradék olajjal meglocsolva tálaljuk.
CH tartalom: 23 g CH/fő
Kalóriatartalom: 298 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése