2016. február 20., szombat

A kedvenc téli teám

Tudom-tudom, már kifelé jövünk a télből (szerencsére), egyre többet süt a nap, csiripelnek a madarak és amint ma szembesültem vele, a lakás erkélyén hagyot, kidobatlan cserépben már megint 4-5 centi magas a tárkony. Ideje lene elkezdeni gondolkodni azon, hogy mit hogyan kellene megcsinálni a kertben - és legfőképpen mikor -, de addig is a hideg elől még örömmel bújok a pokróc alá a kanapén, kezemben a kedvenc téli teámmal. :)
Édesítést pluszban már nem igényel szerintem, az alma édesíti, de ha valaki édesszájú, tehet bele még pluszban valamit. :)

A recept a Kifőztük februári számában is megjelent.

Almás-fahéjas gyömbértea


Hozzávalók 6 személyre, 1,5 l-hez
- 1 alma
- 5 cm friss gyömbér
- 1/2 citrom
- 1 fahéjrúd
- 1 csillagánizs

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a húsát felkockázzuk. A gyömbért megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, a citromot felkarikázzuk. 1,5 l vizet forráspontig hevítünk, beletesszük az összes hozzávalót, és lefedve 20 percig állni hagyjuk. Az italt a gyümölccsel együtt, bögrékbe szedve tálaljuk.

Tipp: a teát az alma húsa helyett készíthetjük 2 alma héjából is.

CH tartalom: őszintén szólva nem teljesen tudom. :) ha megesszük az almát, még akkor is csak 1,5 g körüli a CH tratalma, így bevallom őszintén, én ezzel nem szoktam számolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...