Édesítést pluszban már nem igényel szerintem, az alma édesíti, de ha valaki édesszájú, tehet bele még pluszban valamit. :)
A recept a Kifőztük februári számában is megjelent.
Almás-fahéjas gyömbértea
Hozzávalók 6 személyre, 1,5 l-hez
- 1 alma
- 5 cm friss gyömbér
- 1/2 citrom
- 1 fahéjrúd
- 1 csillagánizs
Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a húsát felkockázzuk. A gyömbért megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, a citromot felkarikázzuk. 1,5 l vizet forráspontig hevítünk, beletesszük az összes hozzávalót, és lefedve 20 percig állni hagyjuk. Az italt a gyümölccsel együtt, bögrékbe szedve tálaljuk.
Tipp: a teát az alma húsa helyett készíthetjük 2 alma héjából is.
CH tartalom: őszintén szólva nem teljesen tudom. :) ha megesszük az almát, még akkor is csak 1,5 g körüli a CH tratalma, így bevallom őszintén, én ezzel nem szoktam számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése