Ricottás palacsinta füstölt pisztránggal és csírával
Hozzávalók 20 db-hoz
a palacsintához:
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 12,5 dkg ricotta
- 15 dkg joghurt
- 2 tojás
- 1 evőkanál (olíva)olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál só
- őrölt bors
a tetejére:
- 12,5 dkg ricotta
- 5 dkg natúr krémsajt
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál citromlé
- 1/2 füstölt pisztráng
- póréhagymacsíra
A tojásokat kézi mixer segítségével elvegyítjük a ricottával, a joghurttal és az olajjal, majd hozzáadjuk a sóval, borssal, sütőporral összeforgatott liszteket. Sima tésztát keverünk belőle, 1/2 órát pihentetjük. Közben a feltétre szánt ricottát elvegyítjük a krémsajttal, a citromlével és a petrezselyemmel. A pisztrángról levesszük a bőrét, az esetleges szálkákat eltávolítjuk, a húsát falatnyi darabkákra szedjük.
Kiolajozott, vastag aljú serpenyőben, evőkanálnyi adagokban oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük a palacsintákat. A ricottakrémmel, pisztrángfalatkákkal és csírával a tetejükön tálaljuk.
CH tartalom: 5 g CH/darab
Kalóriatartalom: 76 kca/darab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése