2016. április 27., szerda

Gránátalma

Tegnap még láttam a zöldségesnél szép friss gránátalmát, úgyhogy arra gondoltam, még nincs vége szezonnak, jöhet gránátalmás recept. A télen eléggé rákaptam, de mivel annyira nem lelkesedem a benne lévő kemény magokért, ezért magában azért nem szoktam enni. Gyömölcssalátába szoktam tenni elsősorban, illetve kipréselem a levét, ahogy ebben a receptben is. Óvatosan kell vele bánni, mert magas a szénhidrát tartalma, de nagyon finom és rettentően egészséges is. :)
Ez a panna cotta egy szilárdabb fajta, de ha valaki a lágyabbat kedveli, ami hűtőből kivéve kicsit jobban szétterül a tányéron, az tegyen kicsit kevesebb zselatint mind a gránátalmazselébe, mind a tejszínes krémbe. Én ezt a verziót kedvelem, mert szép formatartó.

A recept a Kifőztükben is megjelent és a Kókuszilág kókusztejszínével készült.

Gránátalmás panna cotta


Hozzávalók 4 személyre
a gránátalmazseléhez:
1 gránátalma magjai (20 dkg)
1 dkg nyírfacukor
2 teáskanál zselatinpor
a tejszínes krémhez:
2 dl Cocomas kókusztejszín
2 dl víz
4 dkg nyírfacukor
1/2 lime leve
10 g zselatinpor
1 vaníliarúd
a tálaláshoz:
gránátalmamagok
aprított mentalevél

A gránátalma magjainak levét kipréseljük, és a nyírfacukorral összemelegítjük. Ha elkezd gőzölögni, levesszük a tűzről. Belekeverjük a zselatint, és amikor teljesen feloldódott benne, a gránátalmalevet 4 kis szufléformába öntjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt 2 dl vízzel, a nyírfacukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a lime levével addig melegítjük, amíg gőzölögni nem kezd. Ekkor 1-2 evőkanálnyit kimerünk belőle, feloldjuk benne a zselatint, majd visszaöntve a meleg tejszínbe dolgozzuk. Ezután a krémet langyosra hűtjük, majd óvatosan, a kanál hátára csorgatva a már megdermedt gránátalmazselére osztjuk. 1-2 órán át hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt 1/2 percre meleg vízbe állítjuk a formát, majd óvatosan kiütjük belőle a panna cottát. Gránátalmamagokkal és mentával megszórva tálaljuk.

CH tartalom: 16 g CH/fő (ebből 9 g gyors CH)
Kalóriatartaom: 258 kcal/fő





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...