2016. június 16., csütörtök

Kedvenc spárgás recept

Hajjaj, teljesen megfeledkeztem róla, hogy tavaly óta vár a sorára egy spárgás receptem. Vártam, hogy végre szezonja legyen, most meg majdnem lemaradok róla. :) Ejnye! :)

Pedig ezt a spárgát vétek lenne elfelejteni, a húsról nem is beszélve :) Ez a spárga az eddigi kedvencem, és tervezem, hogy idén már nem csaka grillsütőben sütve készítem el, hanem majd kint a kertben, rendesen grillezve, mert a sütős változatért nem rajongok annyira. De a spárga mondjuk még úgy is zseniális.

A spárga receptje a Kifőztükben is megjelent, a szezámmag pedig a Fűszerésznél kapható :)
Narancsos-szójaszószos szűzérme grillezett szezámmagos spárgával és rizzsel


Hozzávalók 4 személyre
50-55 dkg szűzpesenye
1 narancs reszelt héja és leve
2 evőkanál szójaszósz (cukor és gluténmentes)
1 evőkanál olaj
15 dkg basmati rizs
1 csomag zöld spárga (tisztítva kb. 40 dkg)
1 csapott evőkanál fekete szezámmag
1 csapott evőkanál szezámmag
2 teáskanál (szezám)olaj
a tálaláshoz:
friss korianderzöld

A szűzpecsenyét ferdén, kb. 2 centis szeletekre vágjuk, majd alaposan beleforgatjuk a narancslé, narancshéj, szójaszósz és olaj keverékébe. Legalább 2-3 órán át hűtőben pácoljuk, majd fél órával a sütés előtt kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús.
A rizs kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Enyhén sózzuk, majd lefedve kb. 15 perc alatt megfőzzük. A spárgát megmossuk, megszárítjuk, a fás végeit letörjük. A kétféle szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A spárgát 1 teáskanál olajjal összeforgatjuk, és sütőben vagy szabad tűzön kb. 10 perc alatt a hússzeletekkel együtt grillezzük. A spárgát meglocsoljuk a maradék olajjal, összeforgatjuk a pirított szezámmaggal és megszórjuk korianderzölddel.

CH tartalom: 34 g CH/fő
Kalóriatartalom: 465 kcal/fő






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...