2016. szeptember 24., szombat

Kanapét nyomva

Most már egy hete nyomom az ágyat, pontosabban a kanapét. Azt hiszem, kezdem a türelmemet veszetni, egy év alatt annyit feküdtem már különböző okok miatt ezen a bútordarabon, hogy ha így folytatódik, idő előtt elkopik, amit nem szeretnénk. :)
Őszintén szólva nem tudom, melyikünk lesz a makacsabb és kitartóbb vajon, a betegség vagy én. Egyelőre ő áll nyerésre, főleg, hogy mikor 4 nap elteltével kicsit kezdtem jobban lenni, persze, hogy ész nélkül nekiálltam dolgozni, hogy behozzam a lemaradást, amit az előző napokban felhalmoztam. Az eredmény? A betegség megtorolta a dolgot és tegnap késő délutánra, mire abbahagytam végre a munkát, már ugyanolyan cefetül voltam, mint egy hete, mikor a nátha elkezdődött.
Szóval, egy szó mint száz, rettenetesen unom a fekvést és a nátha különböző fokozatait.És így megint egy hétvége, amit kb. kidobhatok az ablakon, mert semmit nem tudtam csinálni, pedig rengeteg teendő lenne. Főzni sem főzök, mondjuk ez már a szerencsés helyzetünknél fogva is így van, mivel holnap gyógyító húslevesre vagyunk hivatalosan Anyósomékhoz, így ma kínai rendeléssel lustálkodhattam. :)
De ha nektek több az energiátok, és valami finomságot akartok az asztalra tenni vasárnap, de sok időtök nincs bíbelődni vele, ajánlom ezt a pisztráng receptet. Klasszikus és nagyon finom.

A recept a Kifőztükben is megjelent és a fűszereket a kedvenc lelőhelyemen, a Fűszerésznél szereztem be.

Szalonnába göngyölt pisztráng


Hozzávalók 2 személyre
2 kisebb egész pisztráng (megtisztítva)
10-15 dkg vékony szelet füstölt szalonna
40 dkg burgonya (tisztítva mérve)
15 dkg fagyasztott zöldbab (kiolvasztva)
1 gerezd fokhagyma
1 rozmaringág
1 kávéskanál tört zöldbors

olívaolaj

A pisztrángokat megmossuk, szárazra töröljük. A belsejüket sózzuk, és kívül-belül megszórjuk a zöldborssal. Szalonnaszeletekbe tekerjük, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután serpenyőben, felhevített olajon, nagy lángon átsütjük. Rozmaringgal ízesítjük.
A fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Nagy lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
A halat a burgonyával és a zöldbabbal tálaljuk.

CH tartalom: 41 g CH/fő
Kalóriatartalom: 630 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...