És mivel hamarosan itt vannak a friss nyári gyümölcsök és vége a körteszezonnak, hozok egy körtés desszertet. Így most visszagondolva, nem tudom, hogy volt időm elkészíteni, mert jelenleg a kevert tésztákon nem jutok túl. Pedig húúú, de elkanalaznám ezt most. :) Amúgy, ha a ropogós magokat lehagyjuk, pillanatok alatt összedobható. De legyünk őszinték, az egyszerűen kell hozzá. :)
u.i.: Potom másfél hete írom ezt a bejegyzést ;) De azért van fény az alagút végén. Hisz, végtére is, egyszer minden gyerek felnő. :)
A recept a Kifőztükben is megjelent és Mizo laktózmentes termékekkel készült.
Körtés-túrós pohárdesszert
Hozzávalók 4 személyre
a túrós réteghez:
25 dkg (laktózmentes) tehéntúró
25 dkg (laktózmentes) natúr joghurt
4 dkg nyírfaporcukor
1 vaníliarúd
a körtés réteghez:
2 érett körte
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 csillagánizs
a tetejére:
3 evőkanál natúr kesudió és mandula vegyesen
4 dkg nyírfacukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál garam masala
Tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk a nyírfacukrot, majd hozzáadjuk a garam masalát, a fahéjat és a durvára aprított magvakat. Addig hevítjük, amíg szirupos nem lesz és kezd megbarnulni, ekkor levesszük a tűzről. Állandó kevergetés mellett hagyjuk annyira kihűlni, hogy a cukor megtapadjon a magokon, de azok még ne álljanak össze teljesen. Szilikonos sütőpapíron eloszlatjuk, és 1 éjszakán át hagyjuk dermedni. Az összeragadt szemeket másnap széttördeljük.
A túrót szitán áttörjük, majd elvegyítjük a joghurttal, a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. A körtét meghámozzuk, kivájjuk a magházát, a gyümölcshúst felszeleteljük, a fahéjjal, a csillagánizzsal és nagyon kevés vízzel megpároljuk.
A poharakban elosztjuk a körtét, ráhalmozzuk a túrókrémet, a tetejüket pedig megszórjuk a magokkal.
CH tartalom: 27 g CH/pohár
Kalóriatartalom: 262 kcal/fő
(6 részre osztva 18 g CH és 175 kcal poharanként)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése