2011. június 7., kedd

Maradt egy kis túró

A pénteki esküvői sütögetésből maradt egy negyed kiló túró, ezért gondoltam kihasználom ezt a remek alkalmat és csinálok egy túrókrémet. Gyors is, finom is. :)

Epres-kókuszos túrókrém

Hozzávalók 6 kisebb pohárhoz:
- 25 dkg túró
- 5 dkg nyírfacukor por - ízlés szerint lehet kevesebb is
- 2 ek kókuszreszelék (2 dkg)
- 40 dkg eper + 10 dkg a díszítéshez
- 1/2 lime leve
- 1 dl tejszin
- 1 kis pohár natúr joghurt (15 dkg)

A túrót szitán áttörjük és elkeverjük a cukor felével, a fél lime levével, az enyhén felvert tejszínnel, a joghurttal és a kókuszreszelékkel. Az epret pürésitjük (ha puha fajta, szitán is áttörhető miután apró darabokra vágtuk), hozzákeverjük  a maradék cukrot (ha kevésbé édes az eper, mehet bele több is, ha nagyon édes, a cukrot akár ki is hagyhatjuk). Pohárba rétegezzük, a tetejét eperszemekkel díszítjük.

CH tartalom: 17 g CH/pohár (ebből 12 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 208 kcal/pohár


2011. június 6., hétfő

Megszerettem a spárgát

Korábban már többször kóstoltam a spárgát, azon belül is a fehér spárgát, de nem aratott nálam osztatlan sikert. Mivel azonban az idei tavasszal is spárgaőrület lett úrrá a világon, úgy döntöttem, megkísérlem elkészíteni a saját konyhámban, hátha akkor megszeretem. Nos, küldetés teljesítve, ugyanis beleszerettem a spárgába. Azóta többféle módon is elkészítettem már, de ez a saláta azt hiszem az egyik kedvencünk lesz.

Bazsalikomos-fetás spárgasaláta


Hozzávalók 4 főre:
- 1 csomag zöld spárga (500 g, de a fás végeit eltávolítva nekem 350 g maradt)
- 1 marék friss bazsalikom
- 10 dkg fetasajt
- 2 ek kapribogyó (kb. 30 g)
- olívaolaj
- 1/2 citrom leve

A spárgát megmosom, ha fás a vége levágom az utolsó kb 3 cm-es darabot, meglocsolom olívaolajjal, picit megsózom és egy tepsibe fektetem. 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm, majd hagyom kihűlni. Közben felaprítom a bazsalikomot (nem kell túl apróra), kockákra vágom a fetasajtot, majd az összes hozzávalót finoman összeforgatom, a végén meglocsolom még egyszer egy kis olívaolajjal és a citrom levével.

Könnyű vacsorának isteni!

CH tartalom: 5 g CH/adag (4 fő esetén)
Kalóriatartalom:  208 kcal/adag

2011. június 2., csütörtök

Amikor nincs kedvem elmenni bevásárolni... :)

Nos, ma is egy ilyen nap van, nincsen kedvem elugrani a közértbe, mert gyalogtávban nincsen normális, autóba ülni meg már macerás ha egyszer hazajöttem. Ilyenkor jön némi hezitálás, egyek-neegyek-mitegyek, mert nyűgösségem ellenére ugyanakkor éhes vagyok és vágynék valami finomságra. Gondol.. gondol... gondol... Irány a kamra, meg ami a hűtő alján még megtalálható, és vacsi után máris szebbnek látom a világot. :)

Tonhalkrém variáció (paradicsommal, újhagymával)


Hozzávalók 2 főre
- 1/2 fej kis lilahagyma (kb. 5 dkg)
- 2 paradicsom (kb. 15 dkg)
- 1 nagyobb szál újhagyma (kb. 2 dkg)
- 2 kis konzerv tonhal (2x80 g)
- 1 chilipaprika
- 1 ek olívaolaj
- só, bors

Igazából ugyanolyan egyszerű mint bármely más tonhalkrém, csak fel kell apírtani a hozzávalókat és összekeverni. Chilipaprikából mindenki a saját ízlése szerint használjon, főleg hogy függ attól milyen típusút veszünk. Én ma például szárítottat használtam mert nem volt itthon friss.
Ha pedig nincs otthon paradicsom, helyettesíthető mondjuk olajbogyóval, lilahagyma és újhagyma helyett jó a vöröshagyma is és igazából bármi, amit találunk és szeretünk :) Van, hogy chili helyett kevés majonézzel és citromlével ízesítem.

Fő, hogy finom legyen! :)

CH tartalom: 5 g lassú CH/fő
Kalóriatartalom: 207 kcal/fő






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...