Bazsalikomos-fetás spárgasaláta
Hozzávalók 4 főre:
- 1 csomag zöld spárga (500 g, de a fás végeit eltávolítva nekem 350 g maradt)
- 1 csomag zöld spárga (500 g, de a fás végeit eltávolítva nekem 350 g maradt)
- 1 marék friss bazsalikom
- 10 dkg fetasajt
- 2 ek kapribogyó (kb. 30 g)
- olívaolaj
- 1/2 citrom leve
A spárgát megmosom, ha fás a vége levágom az utolsó kb 3 cm-es darabot, meglocsolom olívaolajjal, picit megsózom és egy tepsibe fektetem. 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm, majd hagyom kihűlni. Közben felaprítom a bazsalikomot (nem kell túl apróra), kockákra vágom a fetasajtot, majd az összes hozzávalót finoman összeforgatom, a végén meglocsolom még egyszer egy kis olívaolajjal és a citrom levével.
Könnyű vacsorának isteni!
CH tartalom: 5 g CH/adag (4 fő esetén)
Kalóriatartalom: 208 kcal/adag
CH tartalom: 5 g CH/adag (4 fő esetén)
Kalóriatartalom: 208 kcal/adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése