2012. július 6., péntek

Új kedvenc

A limonádé őrületem még mindig kitart. Tavaly nyáron a grapefruitos és narancsos volt a kedvencem, idén azonban újabb változatba szerettem bele. Ez pedig a ribizlis. De lehet akár málnás is, a lényeg, hogy isteni. :) Jól behűtve ebben az időben kész felüdülés, nem tudom megunni.
Mi kevésbé töményen szeretjük, és jó savanykásan,de aki intenzívebb ízt szeretne, tegyen bele több gyümölcsöt és cukrot. :)

Ribizlis limonádé


- 10 dkg ribizli
- 1 ek nyírfacukor (elhagyható)
- 1 citrom
- 1,2 l víz

A citromot felét vékonyan felkarikázzuk, beledobjuk a kancsóba a ribizlivel együtt és egy kicsit megtörjük őket.  A citrom másik felét kifacsarjuk, a cukorral együtt a limonádéhoz adjuk, felöntjük vízzel és és jól behűtjük.

CH tartalom: 4 g CH/3 dl


2 megjegyzés:

  1. Dícsérhetném a limonádé minden gyümölcsös változatát, mert mi is szeretjük, és ez is amit Te készítettél is biztos, hogy finom.
    De most azt kérdezem, hogy Te látod-e, hogy a Rendszeres olvasóid nem jelenik meg, helyette az látszik kicsibe és csak félig, hogy A weblap nem található. Ez szokott megjelenni nagyban az asztalon, ha nem található egy weboldal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lívia! Köszönöm az észrevételt, nem vettem észre korábban. Sajnos nem tudom, mi lehet a gond, mivel ez elvileg automatikusan generálódik... de majd próbálok vele kezdeni valamit... Minden esetre köszönöm!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...