2012. december 1., szombat

Ad hoc főzés

Újra előtérbe kerülnek mostanában a hétköznapi rohanósok. Amikor csak 15-30 perc áll rendelkezésemre, hogy az ebédet elkészítsem. És persze, mivel nem is tervezek előre, ezért ad hoc kell kitalálni a menüt a hűtőben fellelhető alapanyagokból. Ez persze azt hozza magával, hogy néha a teljesen standard egy-szelet-hús-rizs párosítás kerül az asztalra. Néha viszont a spontaneitásból egészen új dolgok sülnek ki.
Ez a recept is ilyen volt. Nekiláttam, mondván, majd lesz belőle valami. És a végén meg imádtam. Tény, hogy az én ízlésem olyan, hogy ha csak zöldség kerül a tányéromra, akkor is teljesen boldog vagyok. Ebbe a fogásba azért csempésztem egy kis rákot, hogy a férfiembernek is a fogára való legyen. :)

Pirított sütőtök és brokkoli rákkal - wokban készítve (2 főre)


- 35 dkg sütőtök (megpucolt állapotban mérve).
- 20 dkg brokkoli (kb. fél fej)
- 20 dkg garnéla (fagyasztott)
- 1 ek szezámmag (10 g)
- 1 ek vaj
- 1 ek szójaszósz
- só

A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó sós vízben roppanósra főzzük. Ha elkészült, leszűrjük és félretesszük. A sütőtököt kb. 1,5 centis kockákra vágjuk. A garnélát kiolvasztjuk. A vajat felhevítjük a wokban, majd beledobjuk a sütőtököt és pirítva megsütjük, majd kiszedjük a wokból és félretesszük. A garnélát pár perc alatt megpirítjuk a wokban (a csomagoláson leírtaknak megfelelően), majd megszórjuk a szezámmaggal ésa szójaszósszal ízesítjük. Visszatesszük a wokba a sütőtököt és a brokkolit, még egy percig pirítjuk és már tálalhatjuk is.

CH tartalom: 1 adag 34 g lassú CH-t tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...