2013. június 24., hétfő

Mi jár a fejekben?

A fogorvosi székben ülve mindig rádöbbenek, hogy megvannak a magam fogászati szokásai. Hogy ülök a székben, hogy szorongatom a saját kezemet, és, hogy próbálom csukott szemmel elterelni a gondolataimat a fúró visító hangjáról. Ilyenkor mindig eszembe jut: másoknak vajon mi a taktikájuk? Mire gondolnak? Mivel terelik el a figyelmüket arról a nem minden áron fájdalmas, ámde értelemszerűen elég kellemetlen eljárásról, amin ilyenkor átesünk. Kíváncsi lennék rá, bár lehet, csak nekem vannak mindig ilyen keresztkérdéseim. :)
Én minden esetre a mai napon azon morfondíroztam, hogy milyen receptet töltsek fel a sok várakozóból. Bevallom, nem éppen a legpraktikusabb ételek képeit vizualizálni magunk előtt, miközben épp fúrják a fogunkat, de hát nekem ez jutott. :)
A blognak pedig egy jóféle zöldséges kuszkusz. Férfiemberek kedvéért hússal természetesen, de hús nélkül is remek fogás. :)

Csirkés-zöldborsós-csicseriborsós kuszkusz



- 20 dkg friss zsenge zöldborsó
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
- 12 dkg kuszkusz
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1csokor petrezselyem
- só, bors

A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel (+só) leöntjük és lefedve 10 percig állni hagyjuk. A zöldborsót lobogó sós vízben megfőzzük (kb 5 perc), hideg vízzelleöblítjük. A csicseriborsóról leöntjük a levét és alaposan átmossuk. A csirkemellet falatnyi csíkokra vágjuk, besózzuk, borsozzuk, majd kevésolívaolajon megsütjük. Ha a kuszkusz elkészült, összekeverjük a zöldborsósval, csicserivel, hússal és a finomra aprított petrezselyemmel. Langyosan vagy forrón tálaljuk.

CH tartalom: 1 adag 42 g lassú CH-t tartalmaz.


1 megjegyzés:

  1. Szia! :) Most leltem rá a blogodra, és nagyon tetszik. Ezt a receptet szeretném legközelebb megcsinálni. Meg tudod nekem kérlek mondani, hogy ez hány adag? :)

    Ja és kicsit mókás, mert én jövőre leszek fogorvos, és pont ezen a recepten akadt meg a szemem :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...