2013. augusztus 10., szombat

Karácsonyi műsorok nyáron?

Nem vagyok egy nagy tévénéző. De ha épp nem vagyok túl jól, akkor azért jólesik a kanapén fekve a semmittevés, mint most is. Történetesen éppen rózsaszínes-lilás színben, mivelhogy tönkrement a tévénk, és fekete-fehér helyett fekete-rózsaszín képet mutat. Végül is, rózsaszínben látjuk legalább a világot. :) Visszatérve azonban az eredeti gondolatmenethez, azért szeretnék valamit megérteni: miért adnak a nyár közepén karácsonyi filmeket a tévében? Minden bizonnyal olcsóbb, na de azért kiakasztó szerintem. Még így is, hogy ma már legalább picit hidegebb van, és nem a 40 fokos kánikula. Érdekes és némiképp érthetetlen számomra. :) Maradok inkább a recepteknél, azokhoz még értek. :)

Nyár lévén paradicsomszezon van, így a paradicsomlevesnek sok fajtáját elkészíthetjük. Ez a leves még korábban készült, konzervből, de ajánlom friss paradicsomból készítve. A zeller remekül illik hozzá.

Zelleres paradicsomleves (1,5 l leveshez)


- 1 fej szárzeller (hasznosított része kb. 37 dkg)
- 3 nagyobb fej vöröshagyma (hasznosított része kb. 25 dkg)
- 1 konzerv paradicsom, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot (400 g)
- 6,5 dl víz
-só, bors, olívaolaj

A zellert és a vöröshagymát vékonyan felszeleteljük. Egy vastag aljú fazékban kevés olívaolajat hevítünk, és megpároljuk rajta a hagymát ls a zellert kb. 5-10 perc alatt. Ekkor felöntjük a vízzl és lefedve 40 percig alacsony lángon főzzük, amíg megpuhul a zeller. Sóval, borssal ízesítjük.

CH tartalom: 6 adag esetén 1adag 9 g lassú CH-t tartalmaz.


Forrás: Nagy vegetáriánus szakácskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...