Egészen a mai napig, amikor is visszahoztuk őket. A növények most gyönyörűek, a fűszerekről nem is beszélve. Hatalmas boldogság volt végre kimenni az erkélyre és azt látni, hogy újra zöld vesz körül. Ami pedig még ennél is jobb volt, hogy főzéskor csak kiszaladtam és levagdostam azt a pár ág rozmaringot, ami éppen kellett. Hiába, ki kell mondanom: hiányoztak. És az is el kell ismernem, hogy a növényeknek így volt a legjobb: nem csak értékmegőrzőben voltak, hanem igazából szanatóriumban is. :)
Azért nagyon bízom benne, hogy jövőre már eleve a kertbe ültethetem a virágokat és a fűszereket. :)
A recept pedig legyen egy igazi nyárvégi könnyű, természetesen paradicsommal. Pontosabban, paradicsomlevessel. AZ ötlet persze onnét jött, hogy éppen egy jónagy fazék paradicsomlevest főztem. :)
Zöldfűszeres csirkecomb paradicsomos-vörös lencsés rizzsel
- 4 nagyobb csirkecomb (de lehet mell is)
- 3-4 ek vegyes friss zöldfűszer (nálam: bazsalikom, petrezselyem, tárkony, rozmaring)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók a körethez:
- 80 g vörös lencse
- 110 g barnarizs
- 1,5 dl paradicsomleves (helyettesíthető 2 közepes méretű paradicsommal, amit előtte kevés bazsalikommal, pici lepirított hagymával felfőzünk) - fontos: itt nem a hagyományos édes típusó magyar paradicsomlevesre gondolok, hanem a darabosabb, mediterrán fajtára (lesz majd hozzá recept is később)
A csirkecombokat megmossuk, letörölgetjük, jó alaposan besózzuk. A zöldfűszereket felaprítjuk, elkeverjük az olívaolajjal, majd a csirkecombokat egy jénaiba tesszük és ráöntjük a zöldfűszeres pácot. 1-2órára hűtőbe tesszük (de lehet egy éjszakára is). Ezt követően kivesszük, tűzálló tálba tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 45 percig (első fél órában alufóliával lefedhetjük), majd még 15percig 200 fokon.
Közben elkészítjük a köretet. A barna rizst leöblítjük, majd kevés olívaolajon lepirítjuk, Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és lefedve kb.45 perc alatt megfőzzük. A vörös lencsét enyhén sós vízben megfőzzük. HA megfőtt a rizs, hozzákeverjük a lencsét és felöntjük a paradicsomlevessel. Picit összemelegítjük, a lé nagyját úgyis beszívja, viszont nagyon jó ízt ad neki. Ha szeretnénk, utólag picit még fűszerezhetjük.
CH tartalom: 1 adag 30 g CH-t tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése