2013. augusztus 5., hétfő

Álomkór

Rémisztő álomkórban szenvedek az elmúlt napokban, legszívesebben már akkor visszafeküdnék aludni, amikor felkelünk reggel. Minden bizonnyal az őrült melegtől van, a lakásban 28 fok alá már egy hete nem ment a hőmérséklet. És nekünk még van légkondink, ha nem is tökéletes. El sem tudom képzelni, mit csinálnak a belvárosban azok, akiknek nincsen.
Azért némi megerőltetéssel ugyan, de kifacsartam magamból egy régi receptet. Még a zsenge zöldborsó szezonban készült, de azért mirelitből is jó lesz. :) A férfiemberek minden bizonnyal lelkesedni fognak érte. :) No, nem a zöldborsóért, inkább a baconbe tekert szűzérmékért. :)
A köret ötlete amúgy az egyik Nők Lapja Konyhából származik.

Baconbe tekert szűzérmék bazsalikomos-cukkinis zöldborsóval és bulgurral


- 50 dkg szűzpecsenye
- 16 szelet bacon
- 220 g cukkini
- 230 g zöldborsó
- 150 g bulgur
- marék friss bazsalikom
- só, bors, olívaolaj

A szűzpecsenyét 1,5-2 cm vasagságú szeletekre vágjuk (összesen 16 szeletre), majd az így keletkezett érméket szorosan baconbe tekerjük, majd nyársakra húzzuk. Egy nagy átmérőjű serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat hevítünk, majd rátesszük a nyársakat. Oldalanként 2-2 percig pirítjuk nagy lángon, hogy megpirulhasson. Ha kész, egy tepsibe helyezzük őket grillrácsra és 200 fokra előmelegített sütőben további 20 perc alatt készre sütjük. A bulgurt dupla mennyiségű  enyhén sós, forró vízzel leöntjük, majd alacsony lángon lefedve megfőzzük, amíg elpárolog az összes víz alóla. Közben a zsenge zöldborsót lobogó sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A cukkinit fél centi vastag karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon megsütjük őket. Ha megsültek, a borsóhoz keverjük.  Tálalás előtt a cukkinis zöldborsóhoz keverjük a nagyobb darabokra tépkedett bazsalikomot.

CH tartalom: 1 adag 38,5 g lassú CH-t tartalmaz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...