Utálok betegnek lenni. Ez tény. Félbetegnek (ami annyit jelent, hogy tökéletesen alkalmatlan vagy az értelmes munkavégzésre, ellenben nem vagy annyira rosszul, hogy csak feküdjél álló nap a kanapén) pedig még annál is jobban. Jelenleg az utóbbi állapotnál tartok. Biztos vagyok benne, hogy teljesen beteg nem leszek, de ez is éppen elég. HA már a hétvégi menüt sincs kedvem tervezni, az már a vég.
Bosszúból bejegyzést írok. Halasat, mert az rég volt. Ahogy a recept is régi. :) Csak elmaradtam vele. :)
Gyömbéres-citrusos-mézes lazac mazsolás kuszkusszal (2 főre)
- 2 szelet lazacfilé (kb. 15 dkg-osak)
- 1 citrom héja + leve
- 1 narancs héja + leve
- 3 cm gyömbér
- 2 tk méz (kb. 15 g)
- 2 ek mazsola (30 g)
- 90 g kuszkusz
A citrom és narancshéjat, valamint a gyömbért lereszeljük, elkeverjük a narancs és citrom levével, a mézzel, és kb. 1 órán át pácoljuk a fele mennyiségben a lazacot, közben megfordítva a szeleteket, hogy mindkét oldalát átjárja a pác. Kevés olívaolajon kisütjük a lazacszeleteket, majd tálaláskor a maradék citrusszósszal meglocsoljuk.
A körethez elkeverjük a kuszkuszt és a mazsolát, majd kétszeres mennyiségű enyhén sós, forrásban lévő vízzel leöntjük. Lefedve 10 percet állni hagyjuk, és kész is.
CH tartalom: 1 adag 50 g CH-t tartalmaz (ebből 17 g gyors CH, 33 lassú CH)
A méz és a mazsola nem IR kompatibilis!
VálaszTörlés