2014. április 20., vasárnap

Szezonális

Ez a hosszú hétvége nekünk nagyon nem úgy alakult, ahogy eredetileg terveztük. Ha jobb idő lett volna,  horvát tengerparton kirándulgatnánk most, mint tavaly ilyenkor, de sajnos most ott sem valami szép az idő, így maradtunk itthon. Emiatt viszont igazából semmit sem terveztem a hétvégére, semmi igazán húsvétit. :)

Ez az újburgonya saláta még  a múlt hétvégén készült, szezonalitása miatt, viszont ha valaki még gyors megoldást keres a holnapi menühöz, annak jól jöhet. Egyszerű, gyors, könnyen elkészíthető és finom. Semmi extra végülis, de szerintem nem is kell. :) Mi köretként ettük az ebédhez, de magában is megállja a helyét.
Burgonyát amúgy nagyon ritkán készítek, főzve ráadásul még kevésbé ajánlják IR diétában, de az Uram krumpli-fan, így ha a kedvében szeretnék járni a hétvégi főzéssel, akkor valami burgonyásat készítek. :)

Újburgonya saláta retekkel


- 70 dkg újburgonya
- 1 csokor retek (kb 14 dkg)
- 1 csokor újhagyma (kb 7,5 dkg)
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1-2 ek snidling

A burgonyát alaposan megmossuk, ha kell, kefével lesúroljuk. Sós vízben puhára főzzük (vigyázzunk,ne főzzük túl), hagyjuk langyosra hűlni. A retket, újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olívaolajat elkeverjük a sóval, borssal, snidlinggel és az egész salátát összekeverjük. Langyosan tálaljuk.

CH tartalom: 33 g CH/adag
Kalóriatartalom: 208 kcal/adag




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...