1. munkába biciklizni jó.
2. munkából hazafelé biciklizni - még jobb.
3. azaz út, ami már tavaly is hepehupás volt, az még most is az.
4. sőt, még hepehupásabb (a táskám kétszer kis híján leesett a csomagtartóról).
5. mindez még egy ok, hogy a kerülő úton menjek munkába.
6. a gyalogosok még nem szokták meg a bicikliseket az utakon.
7. az autósok sem.
8. azt hiszem, nem is fogják. :)
9. a biciklis még mindig biciklis, az autós meg autós - és mindkettő szidja a másikat.
10. ennek ellenére az én véleményem az, hogy legyünk türelmesek egymással.
11. kivéve, ha a pirosra felfestett bicikliút mellől úgy akar egy parkoló autó kiállni, hogy eszébe sem jut a visszapillantóba nézni.
12. főleg, ha ezek után még úgy gondolja, jópofa dolog fütyülni a csinos bringás csaj után, akit majdnem elütött.
13. mindemellett kifejezetten boldogító érzés a rostokoló autósor mellett elsuhanni.
14. amik azonban rettentően büdösek, ami pedig némiképp árnyékolja a boldogító érzést.
15. a város gyönyörű részein tekerni (Duna-part, Andrássy út, Városliget) ugyanakkor csodás érzés.
Mára ennyi, de jövő héten terveim szerint bővítem még a listát. :) Hát még ha süt majd a nap is, és nem ilyen borús lesz az idő, mint ma. :)
Mellé pedig egy finom és egészséges ázsiai fogást hoztam mára. Az eddigi egyik legjobb ázsiai, amit készítettem.
Kínai keles pirított sertés rizzsel
- 500 g darált sertéshús
- 80 g kínai kel
- 1 csokor újhagyma
- 3 cm gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz (én cukor nélkülit használtam)
- 1 tk méz
- 1 ek rizsecet
- 1/2 chili (ízlés szerint lehet több is)
- 1/2 lime leve
- 180 g basmati rizs
- só, bors, olaj
A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük. (dobhatunk néhány szem szegfűszeget is a lábasba) A gyömbért és a fokhagymát felaprítjuk, csipit felkarikázzuk. A kínai kelt felcsíkozzuk, az újhagymát karikákra/hasábokra vágjuk) A húst kevés olajon 8-10 perc alatt megpirítjuk, hogy elkezdjen összesülni, ekkor hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát, a chilit, a mézet, a szójaszószt és a rizsecetet, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Kb.10 perc alatt elfőzzük a vizet róla, amíg szépen besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk az újhagymát, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kínai kelt is. Kb.1 percig pirítjuk, amíg elkezd összeesni, de a színe még szép friss zöld marad. A lime levével meglocsoljuk, a rizzsl tálaljuk.
CH tartalom: 39 g CH/adag
Kalóriatartalom: 345 kcal/adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése