2014. június 4., szerda

Kókusz, túró, eper kombináció

Hát, ismét közeledek ahhoz az állapothoz, amikor már a blogíráshoz is fáradt vagyok, de úgy döntöttem, azért ma még összeszedem magam és végre kirakom azt a receptet, amit szerintem már sokan vártak :) Az epret mindenki szereti, de én különösen imádom kókusszal kombinálni, és persze túróval. Ez a süti így született. :)

Kókuszos-túrós-epres szelet


Hozzávalók a piskótához:
- 5 tojás
- 50 g fehér tönkölyliszt
- 70 gtk búzaliszt
- 80 nyírfacukor por

Hozzávalók a krémhez:
- 250 g túró
- 400 ml kókusztej
- 100 g kókuszreszelék
- 200 ml tejszín 10% (Olma)
- 250 g eper
- 80 g nyírfacukor por
- 15 g zselatin

Hozzávalók a tetejére:
- 200 g eper
- 20 g kókuszreszelék

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját elkeverjük a cukor másik felével, hozzákeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a fehérjét.20x30-as piskótasütő tepsibe simítjuk a tésztát, majd 160 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük, amíg  a teteje elkezd megpirulni. Ha megsült, rácsra tesszük hűlni.Ha már kihűlt, félbevágjuk a piskótát.
A krémhez a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, kókusztejjel. A tejszínt kemény habbá verjük és azt is belekeverjük a kókusztejes krémbe. A zselatint a papírján lévő előírásnak megfelelően előkészítjük (általában kevés vizet kell hozzáadni, langyosra melegítve elkeverni, hogy feloldódjon) és a krémhez adjuk. Az egyik piskótalapot visszahelyezzük a tepsibe, ráöntjük a krémet, és a tetejére helyezzük a félbevágott/negyedelt eperszemeket. Picit a tenyerünkkel belenyomkodjuk a krémbe, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. Hűtőbe tesszük hűlni, hogy a krém megszilárduljon, néhány óra elég is neki.
A tetejéhez az epret botmixerrel pürésítjük, majd egy kis lábasban feltesszük főni, kb. 10 perc főzés után megfelelően besűrűsödik, ekkor megkenjük vele a piskóta tetejét és  megszórjuk a kókuszreszelékke.
5x5 cm-es kockákra vágjva tálaljuk, így 24 kocka lesz belőle.

CH tartalom: 11 g CH (2,5 g gyors)/szelet
Kalóriatartalom: 168 kcal/szelet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...