2015. február 8., vasárnap

Aprócskák :)

A most következő recept különösen kedves a szívemnek. Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy miért. Talán mert több oka is van. Egyrészt minden bizonnyal azért, mert olyan kis romantikus-bájos a formája. Másrészt, mert imádom a vaníliás cukrot (bizony, vaníliás nyírfacukor!) a tetején, arra csábít, hogy beleharapjunk. Aztán ott van benne a házi meggylekvárom, amit szintén imádok. És végül, de abszolút nem utolsó sorban azért, mert ez a recept került a Nyírfacukor vaníliás cukrának a csomagolására és nagyon hálás vagyok a felkérésért és a bizalomért. Köszönöm a lehetőséget!

Remélem, Ti is úgy fogjátok szeretni ezt a receptet, ahogy én. Ha nincs otthon ilyen sütinyomóforma, elég egy kiskanálnyi halmot a sütőlapra helyezni. Mivel a tészta elég sűrű, nem fog szétfolyni, hogy egyenletes lapkákat kapjunk, de attól még az íze finom lesz. :) A tésztája amúgy a klasszikus aprósütemény, nem az omlós fajta, hanem inkább a tömör, így aki ezt a típust nem szereti, annak ezt kevésbé ajánlom.

Vaníliás-meggylekváros aprósütemény


Hozzalók 24 darabhoz:
- 11 dkg fehér tönkölyliszt
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 11 dkg vaj
- 5 dkg nyírfacukor
- 6 dkg nyírfacukor por
- 10 g vaníliás nyírfacukor
- 1 tojás + 1 tojássárgája
- csipet só
- kb. 1 dl házi cukormentes meggylekvár
+ 10-15 g vaníliás nyírfacukor a forgatáshoz

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a nyírfacukorral és a vaníliás cukorral, majd elvegyítjük a tojással és tojássárgájával. Fokozatosan hozzáadjuk a sóval elkevert liszteket. Nyomózsákba töltjük és tetszőleges formázó véggel kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük őket. Ha kihűltek, meggylekvárral összeragasztjuk őket. Az egyik felét ecsettel megkenjük egy kevés vízzel, majd a vaníliás cukorba forgatjuk.

CH  tartalom: 10 g CH/darab
Kalóriatartalom: 89 kcal/darab

Fontos, hogy a lekvártól függően változhatnak a szénhidrát és kalória adatok!








1 megjegyzés:

  1. Amennyire bájosak, legalább annyira finomak is biztosan! Gratulálok a recepthez! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...