2015. február 24., kedd

Újabb rohanós

Olyan fáradt vagyok, hogy csak na. Valahogy mostanában hétvégén sem sikerül soha normálisan aludni, szóval már eleve fáradtan indulok neki a hétnek. Nem túl ideális. Épp ezért örülnék, ha valaki holnap reggel elkészítené ezt nekem. Rohanós reggelen készült, de mivel majd hajnalban keltem, hogy kenyeret süssek, holnap sztrájkolok és csak tojásért szaladok le a boltba, hogy a maradék nokedliből tojásos nokedlit tudjak készíteni. :)
Szóval ez egy nagyon egyszerű és egészséges fogás. Akkor is remek, ha nem rohanvást készül. ;)

Rizses egytál lazaccal és zellerrel


Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg basmati rizs
- 20 dkg lazacfilé
- 10 dkg szárzeller
- 1/2 citrom leve
- 2 cm friss gyömbér
- 1/2 kávéskanál szecsuáni bors
- (olíva)olaj

Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
A lazacfilét felkockázzuk, sózzuk, a mozsárban megtört szecsuáni borssal ízesítjük. A szárzellert felkarikázzuk, a gyömbért felaprítjuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, 1 percig pirítjuk rajta a gyömbért, majd hozzáadjuk a zellert, és néhány perc alatt megsütjük, félretesszük. Ismét kevés olajat hevítünk, kb. 5 perc alatt megsütjük a lazacot, a citromlével ízesítjük, majd elvegyítjük a sült zellerrel és a főtt rizzsel.

CH tartalom: 41 g CH/fő
Kalóriatartalom: 344 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...