A recept a Kifőztükben is megjelent.
Szilvás kevert sütemény
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez, 24 szelethez
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
12 dkg nyírfacukor
12 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj
3 tojás
10 dkg tejföl
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
40 dkg magozott szilva (12 szem)
A zsiradékot kézi mixer segítségével kikeverjük a nyírfacukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a tejfölt. Továbbra is a kézi mixert használva belevegyítjük a sütőporral, fahéjjal összeforgatott liszteket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, elosztjuk rajta a felezett szilvákat, picit a tésztába nyomkodjuk. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 10 g CH/szelet (ebből 2 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 107 kcal/szelet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése