Ennél a receptnél pont azt szeretem, hogy itt a gyümölcs dominál, a kevéske morzsa a tetején csak a plusz íz és a másfajta állag miatt kell. Igazából a cukrot is szívesen kihagynám a receptből, de akkor lesz igazán ragacsos, márpedig a crumble így jó.
Tudom, hogy azóta a cseresznyeszezonnak már vége, és igazából egy rakat receptet láttam azóta a témában a blogok oldalain, de egyszerűen most jutottam oda, hogy feltöltsem. És a meggy még mindig érik, azzal is tökéletes lesz. Amit még szeretek ebben a receptben, az a morzsa a tetején. magában is szívesen enném. :) Az meg csak extra pont, hogy még gluténmentes is. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag magas a szénhidrát tartalma, így figyelni kell rá, hogyan illesszük be az étrendbe, de megéri egy kis spekulálást az ebéddel. :)
Cseresznyés crumble
Hozzávalók 4 adaghoz
- 45 dkg cseresznye (magozva mérve)
- 2 dkg nyírfacukor
- 1 dkg kukoricaliszt
a tetejére:
- 2 dkg kókuszliszt
- 1,5 dkg kókuszreszelék
- 1,5 dkg apró szemű zabpehely
- 1,2 dkg nyírfaporcukor
- 2 dkg kókuszzsír
a formához:
- kókuszzsír
A cseresznyét a nyírfacukorral feltesszük főni, kb. 5 percig rotyogtatjuk, majd belevegyítjük a kukoricalisztet. Közben a tészta hozzávalóit elmorzsoljuk. 4 kis piteformát kikenünk kókuszzsírral, eloszlatjuk bennük a cseresznyét, a tésztát a tetejére szórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt, illetve addig, amíg a teteje meg nem pirul, megsütjük.
CH tartalom: 26 g CH/fő
Kalóriatartalom: 201 kcal/fő
(meggyel készítve 22 g CH/fő)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése