De egyelőre a cukkini érik és az uborka, utóbbi szintén olyan mennyiségben, hogy nem akar elfogyni. :) Azt hiszem, tzatziki lesz belőle holnap ebédre. :)
De térjünk vissza a cukkinihez. Ez egy rettenetesen egyszerű recept én mégis imádom. De hát ez nem meglepő egy olyan ételnél, amiben sült hagyma, sült cukkini és pirított fenyőmag van. :)
A recept a Kifőztükben is megjelent és a Bijó támogatásával készült.
Cukkinis-fenyőmagos bulgur egytál
Hozzávalók 4 személyre
- 22 dkg bulgur
- 30 dkg cukkini
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg fenyőmag
- 1,5 teáskanál mustármag
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- (olíva)olaj
- só
- őrölt bors
A bulgurt a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízben 10-15 perc alatt megpároljuk, ezalatt az összes folyadékot magába szívja. A cukkinit felkarikázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk.
Egy serpenyőben nagy lángon, kevés olajon 2-3 percig pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a cukkinit. 10-15 perc alatt, időnként megkeverve megsütjük a zöldségeket. Közben a mustármagot mozsárban megtörjük, és a kakukkfűvel, kevés sóval és borssal együtt a zöldségekhez adjuk. Száraz serpenyőben – vigyázva, hogy meg ne égjen – megpirítjuk a fenyőmagot.
A megfőtt bulgurt elvegyítjük a zöldségekkel, a fenyőmaggal. Frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.
CH tartalom: 45 g CH/fő
Kalóriatartalom: 314 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése