Mivel sok rebarbara nő a kertben, ezért egyébként szoktam limonádét is készíteni belőle, kevés citrommal leturmixolom, kevés mentával. Jól behűtve nagyon jó frissítő.
De ha nincs otthon rebarbaránk, tehetünk bele bármilyen más gyümölcsöt is. :)
A recept a Kifőztükben is megjelent, a háttereket a Fotókellékek biztosította.
Rebarbarás-citromos sütemény
Hozzávalók 12-15 db-hoz
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 12,5 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg nyírfacukor
- 8,5 dkg kókuszolaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 10 dkg rebarbara (tisztítva mérve)
Az olvasztott kókuszolajat kézi mixerrel eldolgozzuk a tojással, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és a sütőporral elvegyített liszteket. Belekeverjük a citrom levét és a reszelt citromhéjat. A rebarbarát felkockázzuk, és a masszába gyúrjuk. Diónyi golyókat formázunk belőle, kicsit ellapítjuk a két tenyerünk között, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 19 g CH/darab
Kalóriatartalom: 161 kcal/darab
12 darab esetén
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése