2016. július 11., hétfő

Rebarbarát hőségben

Ebben a kánikulában én is csak akkor kapcsolom be a sütőt, ha nagyon muszáj. De talán ennyi még ki lehet bírni, 160 fokos sütő, 15 perc. Az összeállítással sem kell sokat bíbelődni. :) Eben a melegben pedig kifejezetten imádom a rebarbara fanyarkás ízét. Kávéhoz tökéletes, de egy jó kis ribizlis mentás limonádé mellé (ami épp hűl a hűtőben) sem megvetendő. :)
Mivel sok rebarbara nő a kertben, ezért egyébként szoktam limonádét is készíteni belőle, kevés citrommal leturmixolom, kevés mentával. Jól behűtve nagyon jó frissítő.
De ha nincs otthon rebarbaránk, tehetünk bele bármilyen más gyümölcsöt is. :)

A recept a Kifőztükben is megjelent, a háttereket a Fotókellékek biztosította.

Rebarbarás-citromos sütemény


Hozzávalók 12-15 db-hoz
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 12,5 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg nyírfacukor
- 8,5 dkg kókuszolaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 10 dkg rebarbara (tisztítva mérve)

Az olvasztott kókuszolajat kézi mixerrel eldolgozzuk a tojással, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és a sütőporral elvegyített liszteket. Belekeverjük a citrom levét és a reszelt citromhéjat. A rebarbarát felkockázzuk, és a masszába gyúrjuk. Diónyi golyókat formázunk belőle, kicsit ellapítjuk a két tenyerünk között, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 perc alatt megsütjük.

CH tartalom: 19 g CH/darab
Kalóriatartalom: 161 kcal/darab
12 darab esetén




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...