A másik ilyen szokás, hogy este, mikor hazaérek, megteszem ugyanezt az ellenőrző körutat. A gond csak akkor van, ha nem érek haza világosban. Mert bizony az nem lehet, hogy én ne nézzem meg, hogy áll a kis kertem. Ilyenkor elemlámpát ragadok és a bogarakkal küzdve járom végig a veteményest. Szerintem a szomszédok tuti azt hiszik, meghibbantam. :)
Receptnek a kedvenc zöldborsó krémlevesemet hozom. Sajnos én már az intolerancia miatt ilyet nem sűrűn ehetek, így készítsétek el helyettem is, főleg most, hogy szezonja van. :)
A recept a Kifőztük gasztromagazinban is megjelent.
Mentás zöldborsókrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg friss zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 8-10 friss mentalevél
- 1 dl (kókusz)tejszín
- (olíva)olaj vagy kókuszzsír
- só
a díszítéshez:
- mentalevél
- frissen őrölt bors
A hagymát felaprítjuk, a zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, hogy egyujjnyira ellepje. Sózzuk, és kb. 5 perc alatt megfőzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a felaprított mentaleveleket. Lefedve 5 percig állni hagyjuk, elvegyítjük a tejszínnel, majd botmixerrel pürésítjük. Aprított mentával, borssal megszórva tálaljuk.
CH tartalom: 19 g CH/fő
Kalóriatartalom: 226 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése