A fotó senkit ne zavarjon meg, ez nem épp egy kis adag, csak óriás fussilit használtam és a gombát is nagyobb darabokra szeleteltem benne.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Vargányás tészta
Hozzávalók 4 személyre
22 dkg durumtészta (én óriás fussilit használtam)
35 dkg vargánya (helyettesíthető barna csiperkével)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
1 teáskanál frissen aprított kakukkfű
1 evőkanál frissen aprított oregánó
só
őrölt bors
(olíva)olaj vagy kókuszzsír
A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, a főzővízből 1 merőkanálnyit félreteszünk. A hagymákat felaprítjuk, a vargányát felszeleteljük. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a gombát. Addig sütjük, amíg a lé nagyjából el nem fő róla, majd felöntjük a fehérborral, és nagy lángon 1 percig forraljuk. Elvegyítjük a tejszínnel, a félretett főzővízzel, a zöld fűszerekkel, kevés sóval és borssal. Néhány percig rotyogtatjuk, ezalatt a mártás besűrűsödik, a gomba pedig teljesen átfő. A tésztával összeforgatva tálaljuk.
CH tartalom: 46 g CH/fő
Kalóriatartalom: 321 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése