Csak győzzük kivárni, amíg kicsit hűl a paprika, mielőtt nekiesnénk lehúzni a héját. :)
A recept a Kifőztükben is megjelent és Bioháló csírával került.
Saláta marinált sült paprikával
Hozzávalók 4 személyre
4 kápia paprika
5-10 dkg salátalevél
3 dkg brokkolicsíra
1-1,5 dl olívaolaj
15-20 bazsalikomlevél
A paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, majd kiolajozott sütőtálba tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg meg nem feketedik a héja. A sütőből kivéve 15 percre alufóliával letakarjuk, majd lehúzzuk a héját, és felcsíkozzuk a húsát. Elvegyítjük az olívaolajjal és a bazsalikommal, 1 éjszakát pihentetjük.
Tálaláskor összeforgatjuk a salátával és a csírával.
CH tartalom: 5 g CH/fő
Kalóriatartalom: 326 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése