2016. november 23., szerda

Sült paprika

A sült paprika az egyik kedvenc hozzávalóm salátákban. Itthon leggyakrabban ecetes verzióban lehet kapni, de én nem ezért vagyok oda, hanem az olajban eltett verzióért, amihez ritkán jutok. De persze nem is kell, feltétlenül, mert nagyon egyszerű elkészíteni házilag is.
Csak győzzük kivárni, amíg kicsit hűl a paprika, mielőtt nekiesnénk lehúzni a héját. :)

A recept a Kifőztükben is megjelent és Bioháló csírával került.

Saláta marinált sült paprikával


Hozzávalók 4 személyre
4 kápia paprika
5-10 dkg salátalevél
3 dkg brokkolicsíra
1-1,5 dl olívaolaj
15-20 bazsalikomlevél

A paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, majd kiolajozott sütőtálba tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg meg nem feketedik a héja. A sütőből kivéve 15 percre alufóliával letakarjuk, majd lehúzzuk a héját, és felcsíkozzuk a húsát. Elvegyítjük az olívaolajjal és a bazsalikommal, 1 éjszakát pihentetjük.
Tálaláskor összeforgatjuk a salátával és a csírával.


CH tartalom: 5 g CH/fő
Kalóriatartalom: 326 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...