Receptből szintén régit hozok. Ritkán lehet elfogadható áron jó minőségű rákot kapni, de ha találunk ilyet, ezzel a recepttel bátran próbálkozhatunk.
Rákos curry rizzsel
20-25 dkg fagyasztott, előfőzött rákfarok
10 dkg basmati rizs
kb. 2,5 dl húsleves
2 dl Cocomas kókusztejszín
6 dkg paradicsompüré
1/2 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
2 szárított kaffirlime-levél
1 szárított currylevél
1 teáskanál szárított korianderlevél
1 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál koriandermag
1/2 kávéskanál görögszénamag
1/2 kávéskanál Cayenne-bors
1 szál újhagyma
só
(olíva)olaj
Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megpároljuk. A vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket késes aprítóba tesszük, és némi olajjal pépessé őröljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, néhány percig pirítjuk rajta a fűszerpasztát, majd felöntjük a kókusztejszínnel, elvegyítjük a paradicsompürével, sózzuk, és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a kiolvasztott rákot, néhány percig rotyogtatjuk, majd beleszórjuk a vékonyan felcsíkozott újhagymát is. További 1 percig hagyjuk még a tűzön, majd a rizzsel tálaljuk.
CH tartalom: 46 g CH/fő
Kalóriatartalom: 757 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése