2012. április 6., péntek

Húsvéti készülődés helyett

Tudom, hogy jön a Húsvét és mindenki ennek lázában ég. Hát, nálunk szokásunkhoz híven, nincs se nagy készülődés, de kalácssütés, se sonkafőzés, se semmi igazán. Meghagyjuk a tapasztaltabb szülőknek és mi megyünk vendégeskedni és kényelmesen degeszre enni magunkat. Igazán jó program szerintem :)
Holnap meg ismételten könnyed túrázás, ezúttal a Mátrába. Úgyhogy készül majd finom zabos-epres kekszféleség az útra, ha jól sikerül, recept majd jön később.
Viszont ha valaki mégis vendégeket vár a hosszú hétvégére, de nincs kedve, vagy energiája, vagy ideje a kalácssütés mellett valami bonyolult főételt is készíteni, annak ajánlom ezt a receptet. Nálam a gyors ebéd kategóriája volt, fejes salátával és snidlinges-joghurtos öntettel. A bacon sóssága mellett pedig a sült lilahagyma édeskés íze a tökély. Imádom. :)

Rozmaringos-baconos csirkemell (2 főre)


- 2 kisebb csirkemellfilé (kb. 35-40 dkg)
- 6 szelet bacon
- 2 ág rozmaring
- 4 kis fej lilahagyma (kb. 20 dkg)
- só, bors, olívaolaj

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük a rozmaringágat a tetejére, és betekerjük a baconnel. Sütőpapírral bélelt / kivajazott tűzálló tálba fektetjük. A lilahagymát negyedeljük , kevés olívaolajba forgatjuk és a hús mellé dobáljuk.
160 fokra (légkeveréses sütőnél) előmelegített sütőbe tesszük és 40 percig sütjük, majd felvesszük a hőfokot 200 fokra és még 5 percig sütjük, amíg a teteje is szépen megpirul. Ha sütés közben azt látjuk, hogy odakapna a teteje, akkor fedjük le alufóliával.

CH tartalom: 10 g Ch/fő
Kalóriatartalom: 417 kcal/fő


3 megjegyzés:

  1. Hibátlanul sikerült, köszi :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wooooow! Mármint nem az, hogy sikerült, hanem hogy megsütötted :P :)

      Törlés
  2. Néha azért előfordul, hogy kedvenc főzőcske blogomról elkészítek néhány dolgot :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...