2014. március 26., szerda

A másik oldal

Úgy döntöttem, hogy kicsit szigorítok a diétázáson. Az ugyanis most már kezd erőteljesen zavarni, hogy egyre többször hajlik a mérleg a 46 felé a 48 helyett. Arról, hogy az orvos mit tart ideális testsúlynak az én esetemben, inkább ne is beszéljünk, mert egészen bizonyosan nem a 48 kiló. Hízni azonban nem könnyű. Főleg, ha az ember diétázik. Főleg, ha úgy diétázik, hogy számolgatja a szénhidrátokat és kiiktatta az étrendjéből a finomított élelmiszereket, mint a fehér cukor, a fehér liszt, stb. Nem akarom részletezni, de fogyni vágyó hölgytársaimnak üzenem: a másik oldal sem egyszerű.

Épp ezért próbálok úgy enni, hogy a szénhidrát mellett legalább kalóriában növeljem az étrendemet. Persze, ha nem eszem húst, ez sem túl egyszerű, márpedig kifejezetten nem szeretnék állandóan húst enni. Ennek ellenére hétvégén persze azt készítek. És legutóbb, hogy biztosra menjek, egy kis szalonnával is megspékeltem. :)

Szalonnás csirkecomb zöldborsós rizzsel


- 4 nagy csirke felsőcomb
- 1 közepes fej vöröshagyma kb. 10 dkg)
- 8 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kukoricaliszt - kb 10 g
- 38 dkg zöldborsó
- 12 dkg barna rizs
- kakukkfű
- só, bors, olaj

A vöröshagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a bacont felcsíkozzuk. A csirkecombokat bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy egészen kevéske olajon mindkét oldalát magas lángon megpirítjuk oldalanként 2-3 perc alatt. Ezt követen félretesszük őket. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát és a hagymákat, hozzáadjuk a kakukkfűt (kb. 1 tk), majd visszatesszük a csirkecombokat és felöntjük kb. 3 dl vízzel. Kevés sót és borsot adunk még hozzá. Lefedjük, és közepes lángon rotyogtatva kb. 50 percen át főzzük, közben megfordítjuk egyszer a húsokat.
A rizst kevés olajon megpirítjuk és kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízzel felöntve kb. 45 perc alatt megfőzzük. A zöldborsót lobogó sós vízben megfőzzük, kb. 5-8 perc alatt.
Az 50 perces főzési idő leteltével levesszük a fedőt a húsról és a léből egy merőkanálnyit kimerünk egy kis tálkába, és csomómentesre keverjük a kukoricaliszttel. Fokozatosan adunk még hozzá egy kevés folyadékot, majd visszaöntjük a fazékba és forralunk rajta egyet, amíg szépen besűrűsödik a szaft. Abban az esetben, ha kevés lenne a szaft, előzőleg vízzel felönthetjük még.
A zöldborsóval elkevert rizzsel tálaljuk.

CH tartalom: 40 g CH/adag
Kalóriatartalom:  515 kcal/adag (bőre nélkül kevesebb)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...