Épp ezért próbálok úgy enni, hogy a szénhidrát mellett legalább kalóriában növeljem az étrendemet. Persze, ha nem eszem húst, ez sem túl egyszerű, márpedig kifejezetten nem szeretnék állandóan húst enni. Ennek ellenére hétvégén persze azt készítek. És legutóbb, hogy biztosra menjek, egy kis szalonnával is megspékeltem. :)
Szalonnás csirkecomb zöldborsós rizzsel
- 4 nagy csirke felsőcomb
- 1 közepes fej vöröshagyma kb. 10 dkg)
- 8 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kukoricaliszt - kb 10 g
- 38 dkg zöldborsó
- 12 dkg barna rizs
- kakukkfű
- só, bors, olaj
A vöröshagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a bacont felcsíkozzuk. A csirkecombokat bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy egészen kevéske olajon mindkét oldalát magas lángon megpirítjuk oldalanként 2-3 perc alatt. Ezt követen félretesszük őket. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát és a hagymákat, hozzáadjuk a kakukkfűt (kb. 1 tk), majd visszatesszük a csirkecombokat és felöntjük kb. 3 dl vízzel. Kevés sót és borsot adunk még hozzá. Lefedjük, és közepes lángon rotyogtatva kb. 50 percen át főzzük, közben megfordítjuk egyszer a húsokat.
A rizst kevés olajon megpirítjuk és kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízzel felöntve kb. 45 perc alatt megfőzzük. A zöldborsót lobogó sós vízben megfőzzük, kb. 5-8 perc alatt.
Az 50 perces főzési idő leteltével levesszük a fedőt a húsról és a léből egy merőkanálnyit kimerünk egy kis tálkába, és csomómentesre keverjük a kukoricaliszttel. Fokozatosan adunk még hozzá egy kevés folyadékot, majd visszaöntjük a fazékba és forralunk rajta egyet, amíg szépen besűrűsödik a szaft. Abban az esetben, ha kevés lenne a szaft, előzőleg vízzel felönthetjük még.
A zöldborsóval elkevert rizzsel tálaljuk.
CH tartalom: 40 g CH/adag
Kalóriatartalom: 515 kcal/adag (bőre nélkül kevesebb)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése