Ennek ellenére most lazacot hozok, mert amikor készítettem, a fejembe vettem, hogy márpedig most hal lesz ebédre. 3 helyen voltunk, de végül csak beszereztük. :) És megérte. :) Jellemzően tovább tartott beszerezni, mint elkészíteni ezt az egyszerű és könnyű fogást belőle.
Gyömbéres lazacpogácsa (2 főre)
- 2 szelet bőr nélküli lazacfilé (kb. 25-30 dkg)
- 3 cm gyömbér
- 3 szál újhagyma
- só, bors, olaj
- 10 dkg barna rizs
- 5 dkg bébi spenót
A barna rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és lefedve, alacsony lángon kb. 45 perc alatt megfőzzük.
A lazacpogácsához a lazacot egészen apróra felkockázzuk, a gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. Az újhagymátnagyon kevés olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd összekeverjük a lazaccal, gyömbérrel, sóval, borssal. A pogácsák elég darabosak, és óvatosan kell bánni velük, hogy egyben maradjanak, de nem lehetetlen. :) Fontos, hogy a pirított újhagyma ne legyen nagyon olajos, a hal pedig legyen teljesen szárazra törölve, különben könnyebben szétesik. 4 ilyen pogácsát formázunk ebből az adagból és forró serpenyőben,k evés olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. A rizzsel és a spenóttal, citrommal tálaljuk.
CH tartalom: 36 g CH/adag
Kalóriatartalom: 336 kcal/adag
Forrás: a lazacpogácsa ötlete a Good Food magazinból származik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése