2014. március 7., péntek

Csak a recept, méghozzá muffin

Az igazság az, hogy ez a hetem némiképp nehezebb volt, mint előzetesen terveztem. Kb. 15 perce bambulom a monitort, hogy kéne ide írni valamit, de semmi nem jut eszembe, az alvás vágyképét leszámítva.
Így megmaradok inkább csak a receptnél. :) És mivel képtelen lennék az összetett gondolkodásra, így a recept is a lehető legyegyszerűbb lesz.

Répás-diós muffin (12 db)



- 75 g fehér tönkölyliszt
- 75 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g nyírfacukor
- 2 tojás
-  50 g sárgarépa (1 nagy / 2 kisebb)
- 100 g darált dió + 12 szem a díszítéshez
- 1,5 dl olívaolaj
- ½ tk fahéj
- csipet szerecsendió
- csipet só
- ½ csomag sütőpor

A kétféle lisztet elkeverjük a fűszerekkel, sütőporral, sóval. A tojás kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sárgarépát, végül a diót. Egy fakanállal / spatulával belekeverjük a lisztes keveréket. A tésztát elosztjuk a 12 muffinformába (papírral bélelt / kivajazott), a tetejükre teszünk egy-egy fél szem diót.  25 perc alatt 170 fokra előmelegített (légkeveréses sütő) megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni.

CH tartalom: 15 g CH/db
Kalóriatartalom: 238 kcal/db




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...