Mivel ma már késő van, én meg elég fáradt vagyok, így nem hozok
hosszú előtörténetet, inkább csak egy receptet. Így az ünnepek
közeledtével megszaporodnak az aprósütemények a legtöbb konyhában. Ezt a
csokis falatkát egy hétköznap este készítettem, nem is tudom, honnét
jött az ötlet. Talán a megmaradt mascarpone adta, meg, hogy megígértem
az Uramnak, hogy csokis sütit sütök neki. Ez márpedig az, nagyon csokis.
:)
Csokoládés falatkák (kb. 40 db)
- 13 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 13 dkg nyírfacukor por
- 3 tojás
- 2,5 dkg kakaópor
hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 1 evőkanál kakaópor
A
vajat kézimixer segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével
hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a liszteket és a kakaóport. 2
tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nyomózsákba töltjük, és kis
halmokat nyomunk belőle a tepsire, egymástól kb. 3 cm távolságra. 160
fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez
a csokoládét és a cukrot gőz fölött összeolvasztjuk. Elkeverjük a
kakaóporral, a vajjal és a mascarponéval. Ha kihűlt, a tallérokat
kávéskanálnyi csokoládékrémmel összeragasztjuk.
CH tartalom: 6,7 g CH/darab
Kalóriatartalom: 85 kcal/db
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése