Szörnyen el vagyok most maradva a bloggal. Az egy dolog, hogy semmi időm főzni, de hogy még a régi recepteket sincs időm felpakolni, az már a vég. :)
Nem is szaporítom a szót, inkább hozok egy recptet, méghozzá egy krémlevest, mert továbbra is imádom őket. :9
A fotón viszont különleges tányér látható, ami kedves a szívemnek. Tavaly karácsonykor szerveztem először jótékonysági vásárt abban az irodaparkban, ahol dolozom, a Segítő Vásárlás közreműködésével. Az alapítvány olyan szervezeteket fog össze, ahol megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak. Gyönyörű dolgokat készítenek, ezeket a tányérokat is ott vettem. Ha jól emlékszem, a Búzavirág Alapítvány termékei, a rongyszőnyegeiket pedig mindekinek ajánlom, aki kedveli ezeket, mert csodálatosan szépek.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Póréhagyma-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagyobb póréhagyma
- 1 nagyobb burgonya
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 szál szárzeller
- 8 dl zöldségalaplé
- 2-3 kakukkfűág
- (olíva)olaj vagy kókuszzsír
- só
- őrölt bors
a tálaláshoz:
- reszelt parmezán (opcionális)
- aprított petrezselyemzöld
A hagymákat és a zellert felkarikázzuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban kevés zsiradékot hevítünk, és kb. 5 perc alatt megsütjük rajta a hagymákat és a zellert. 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle a tálaláshoz. A többit felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a burgonyát, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Forrástól számított 15 percig főzzük, kivesszük a kakukkfűágakat, majd a levest botmixerrel pürésítjük. A sült zöldségekkel, petrezselyemmel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
CH tartalom: 12 g/fő
Kalóriatartalom: 11 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése