2015. június 8., hétfő

Levest nyáron is

Mindig hullámokban tör rám a leves mánia. Olyankor egyszerűen egy napot sem bírok ki leves nélkül, sőt, van, hogy ebédre és vacsorára is eszem. Ilyen hőségben is, mint ami most van, hisz utána az ember könnyebben viseli a meleget is, még ha átmenetileg folyik is róla a víz. :)
Viszont levest főzni 30 fokos lakásban, na, azért nem rajongok.Viszont előszeretettel fagyasztom le a húslevest vagy zöldséglevest alaplének, mert pillanatok alatt új levest lehet varázsolni belőle. Mint például ez az ázsiai zöldségleves. Csak egy kis szójaszósz, vékonyra felszeletelt zöldségek, pár perc főzés és már kész is. :)

A recept a Kifőztükben is megjelent.

Egyszerű ázsiai zöldségleves



Hozzávalók 4 személyre
- 1,2 l zöldségalaplé
- 1 nagy sárgarépa
- 2-3 szál újhagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 2 evőkanál szójaszósz (igény szerint gluténmentes)

Az alaplevet felforraljuk, közben egészen vékony csíkokra vágjuk a megtisztított sárgarépát, újhagymát és gyömbért. Először a gyömbért adjuk a leveshez, 5 percig főzzük kis lángon, majd hozzákeverjük a többi zöldséget. A szójaszósszal ízesítjük, és további 2-3 percig főzzük, így a zöldségek még roppanósak maradnak.

CH tartalom: 2 g CH/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...