Viszont levest főzni 30 fokos lakásban, na, azért nem rajongok.Viszont előszeretettel fagyasztom le a húslevest vagy zöldséglevest alaplének, mert pillanatok alatt új levest lehet varázsolni belőle. Mint például ez az ázsiai zöldségleves. Csak egy kis szójaszósz, vékonyra felszeletelt zöldségek, pár perc főzés és már kész is. :)
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Egyszerű ázsiai zöldségleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1,2 l zöldségalaplé
- 1 nagy sárgarépa
- 2-3 szál újhagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 2 evőkanál szójaszósz (igény szerint gluténmentes)
Az alaplevet felforraljuk, közben egészen vékony csíkokra vágjuk a megtisztított sárgarépát, újhagymát és gyömbért. Először a gyömbért adjuk a leveshez, 5 percig főzzük kis lángon, majd hozzákeverjük a többi zöldséget. A szójaszósszal ízesítjük, és további 2-3 percig főzzük, így a zöldségek még roppanósak maradnak.
CH tartalom: 2 g CH/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése